Η είδηση στα διεθνή πρακτορεία

Η είδηση στα διεθνή πρακτορεία

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχίες για επανεμφάνιση του φαινομένου της ακροαριστερής τρομοκρατίας εκφράζει στην ανταπόκρισή του το ειδησεογραφικό δίκτυο Associated Press, με αφορμή τη χθεσινή βομβιστική ενέργεια.

Το αμερικανικό πρακτορείο επισημαίνει ότι η χθεσινή επίθεση ήταν μια από τις σοβαρότερες, μετά την καταδίκη των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Το δημοσίευμα του Α.Ρ., όπως και των υπόλοιπων ειδησεογραφικών πρακτορείων, μνημονεύουν την εμπλοκή του Γιώργου Βουλγαράκη στην υπόθεση της υποτιθέμενης «απαγωγής και βασανισμού» Πακιστανών, αλλά και στην υπόθεση των υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτικών προσώπων, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Στο τηλεγράφημά του, το γαλλικό πρακτορείο (AFP) αναφέρει την «περιφρόνηση» με την οποία αντιμετωπίζει τον κ. Βουλγαράκη μέρος της ελληνικής Αριστεράς, για την υπόθεση των Πακιστανών. Το AFP αναφέρει επίσης ότι βομβιστικές επιθέσεις περιορισμένης ισχύος πλήττουν «συχνά» ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς και πολιτικούς στόχους. «Πολλές τέτοιες επιθέσεις αποδίδονται από την αστυνομία σε ακροαριστερές ομάδες, που ενίοτε χαρακτηρίζονται «ημι-τρομοκρατικές»», καταλήγει το τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου.

Ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου BBC στην Αθήνα, Ρίτσαρντ Γκάλπιν, αναφέρει ότι ο κ. Βουλγαράκης δεν έπαθε τίποτε, καθώς καθυστέρησε λίγα λεπτά να εγκαταλείψει το σπίτι του, ενώ επαναλαμβάνει και αυτός τις εκτιμήσεις των ελληνικών αρχών, που αποδίδουν την ενέργεια σε «αριστερούς εξτρεμιστές».

Το Reuters, από την πλευρά του, επισημαίνει ότι οι σοβαρές βομβιστικές ενέργειες «σπανίζουν» πλέον στη χώρα μας, αναφέροντας ως εξαίρεση τις ρίψεις βομβών μολότοφ και τις εκρήξεις φιαλιδίων από «πολλές αριστερές και αναρχικές ομάδες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή