Κυβέρνηση: «Στόχος» ο υπουργός Πολιτισμού

Κυβέρνηση: «Στόχος» ο υπουργός Πολιτισμού

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συμπαράστασή τους στον υπουργό Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκη εξέφρασαν χθες η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αμεση ήταν και η αντίδραση του πρωθυπουργού Κων. Καραμανλή, ο οποίος, μόλις ενημερώθηκε για την έκρηξη στην περιοχή του Λυκαβηττού, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Πολιτισμού, προκειμένου να του εκφράσει τη στήριξη της κυβέρνησης και του ιδίου.

Τόσο ο ίδιος ο κ. Βουλγαράκης όσο και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Θ. Ρουσόπουλος μίλησαν για «στοχοποίηση» του υπουργού Πολιτισμού, συνδέοντας εμμέσως αλλά σαφώς τις επιθέσεις σε βάρος του με τον χειρισμό κρίσιμων υποθέσεων, όπως αυτών των υποκλοπών και των Πακιστανών.

«Κάθε βόμβα σε περίοδο δημοκρατίας στρέφεται κατά της ίδιας της δημοκρατίας και όχι κατά συγκεκριμένων προσώπων», δήλωσε ο κ. Βουλγαράκης, αμέσως μετά την έκρηξη της βόμβας. Μερικές ώρες αργότερα, προσερχόμενος σε εκδήλωση για την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια σε επίτιμο μέλος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, ο υπουργός εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στις δυνάμεις της αστυνομίας. «Εχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες. Υπήρξε ένα μπαράζ απειλών σε βάρος μου, όλη αυτή την περίοδο, το οποίο κορυφώθηκε. Εχω στοχοποιηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ανάλογη εκτίμηση προέβη και ο κ. Ρουσόπουλος, καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συμπαρίσταται στην οικογένεια του κ. Βουλγαράκη, που για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια αποτελεί στόχο τέτοιων επιθέσεων. Ο κ. Ρουσόπουλος πρόσθεσε πως η επίθεση στοχεύει στην ίδια τη δημοκρατία.

«Είναι αυτονόητη η συμπαράστασή μας προ τον υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη για τη βομβιστική επίθεση που δέχτηκε και απόλυτη η καταδίκη μας σε τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις. Ευχή μας βεβαίως είναι η σύλληψη των δραστών», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου πριν από την έναρξη της Κ.Ο. του κόμματος. «Η κριτική μας μπορεί να είναι έντονη, πολλές φορές και ουσιαστική, αλλά η τρομοκρατία είναι πλήγμα κατά της δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Τη βομβιστική επίθεση κατά του υπουργού Πολιτισμού καταδίκασε ο Συνασπισμός, τονίζοντας ότι «τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες υπονομεύουν την πολιτική ζωή, ενισχύουν συντηρητικές συμπεριφορές και λειτουργούν αποπροσανατολιστικά σε σχέση με τα μεγάλα προβλήματα του λαού και του τόπου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή