Χωρίς σαφές στίγμα έναντι της Τουρκίας

Χωρίς σαφές στίγμα έναντι της Τουρκίας

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επαμφοτερίζουσες δηλώσεις, οι οποίες δεν δίνουν σαφές στίγμα της στρατηγικής της έναντι της Τουρκίας, η κυβέρνηση διατήρησε χθες στην επικαιρότητα την πρόταση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου περί παραπομπής των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ο υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση δεν κλείνει τα αυτιά της στη συζήτηση που έχει ανοίξει».

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, ανέφερε ότι «ουδέποτε η κυβέρνηση εγκατέλειψε το σενάριο της Χάγης με την προϋπόθεση να προηγηθεί συνυποσχετικό, που να διασφαλίζει πλήρως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». Η Αγκυρα, πάντως, συντήρησε και χθες κλίμα έντασης. Τουρκική ακτοφυλακίδα επιχείρησε να απομακρύνει ελληνικά αλιευτικά από την περιοχή των Ιμίων, ενώ μαχητικά αεροσκάφη προέβησαν σε νέες παραβιάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή