Εσωτερική αναδόμηση στο ΠΑΣΟΚ

Εσωτερική αναδόμηση στο ΠΑΣΟΚ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία κίνηση «υψηλού ρίσκου» επέλεξε να απαντήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου στα φαινόμενα έντονης εσωστρέφειας και στην πτωτική πορεία, που εμφανίζει την τελευταία περίοδο το ΠΑΣΟΚ. Αιφνιδιάζοντας τους πάντες, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου τις παραιτήσεις όλων των μελών του οργάνου, προκειμένου να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ. Η κίνησή του εκτιμάται ότι συνιστά ομολογία της ανεπάρκειας του οργανωτικού μοντέλου που είχε επιλέξει, αλλά υποδεικνύει και την αποφασιστικότητά του να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο κ. Παπανδρέου επανέφερε τον κ. Γ. Φλωρίδη, τοποθετώντας τον στην τριάδα των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και απομάκρυνε την κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από τη θέση του γραμματέα, σε μια προσπάθεια να διαρρήξει τις σχέσεις του με το «παραδοσιακό» ΠΑΣΟΚ. Στη θέση της θα προτείνει στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου τον έως χθες εκπρόσωπο Τύπου κ. Νίκο Αθανασάκη. Τον Τομέα Επικοινωνίας θα αναλάβει ο κ. Πέτρος Ευθυμίου με διαφορετικό, όμως, πρόσωπο να εκτελεί χρέη εκπροσώπου.

Επιπλέον προχωρεί στη συγκρότηση άτυπης νέας ηγετικής ομάδας, στην οποία θα συμμετέχουν, εκτός του ίδιου, οι κ.κ. Ρέππας, Αννα Διαμαντοπούλου, Ευθυμίου και Αθανασάκης.

Το ενδιαφέρον μεταφέρεται σήμερα στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, που αναμένεται να εκλέξει το νέο Πολιτικό Συμβούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή