ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ TO ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣΟρισμός περιβαλλοντικής αθλιότητας ο Κηφισός

Φορέας προστασίας χωρίς χρηματοδότηση, βιοτεχνικές και βιομηχανικές δραστηριότητες που εξακολουθούν να μολύνουν και αυθαίρετα που παραμένουν, αναμένοντας… τη δράση δήμων και νομαρχιών, συνιστούν την εικόνα εγκατάλειψης και περιβαλλοντικής υποβάθμισης του Κηφισού, όπως αναδείχθηκε χθες στη Βουλή. Το ζήτημα έθεσε ο βουλευτής του ΣΥΝ κ. Φώτης Κουβέλης, υπογραμμίζοντας ότι «ο Κηφισός αποτυπώνει την εικόνα της περιβαλλοντικής αθλιότητας της πρωτεύουσας». Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε ότι «τα αποτελέσματα βελτίωσης του Κηφισού είναι μικρά μεν, ορατά δε» και αποκάλυψε το μωσαϊκό των συναρμόδιων φορέων, που τελικά οδηγούν στην ακινησία αλλά και τη μη χρηματοδότηση του Φορέα Προστασίας, 4 χρόνια μετά τη συγκρότησή του. Ετσι, στο συγκεκριμένο ποτάμι-οχετό αρμοδιότητα έχουν, εκτός από τον Φορέα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Υδάτων Αττικής, η Κεντρική Υπηρεσία Υδάτων, ελέγχους πραγματοποιεί και η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων (σ.σ.: που δεν γίνεται) αρμόδιες είναι οι πολεοδομικές υπηρεσίες δήμων και νομαρχιών!

Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ

Υπό ελληνική διοίκηση

Τη διοίκηση του Βόρειου Τομέα της πολυεθνικής επιχείρησης ALTHEA της Ε.Ε. στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη αναλαμβάνει από σήμερα η Ελλάδα. Το ανώτατο χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο Βόρειος Τομέας θα βρίσκεται υπό ελληνική διοίκηση είναι ένας χρόνος, αν και δεν αποκλείεται εν τω μεταξύ η Ε.Ε. να αποφασίσει να αναθέσει τα σχετικά καθήκοντα στην ευρωπαϊκή αστυνομία. Αποστολή της επιχείρησης είναι να συνδράμει στη δημιουργία σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Σ.Α. του ΟΗΕ, υπό την καθοδήγηση της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας της Ε.Ε. Σήμερα, η ελληνική παρουσία ανέρχεται συνολικά στα 118 στελέχη. Στην επιχείρηση συμμετέχουν συνολικά δεκατέσσερις χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Ελλάδα, Εσθονία, Ιρλανδία, Λεττονία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία και Φινλανδία.

Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Ανθρωπιστική διπλωματία

Με μια πράξη ανθρωπιστικής διπλωματίας ξεκίνησε χθες η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη στο Αμμάν την επίσκεψή της στην Ιορδανία, σκοπός της οποίας είναι να συμμετάσχει σήμερα στην 3η υπουργική συνάντηση του «Φόρουμ για το Μέλλον». Ειδικότερα, η κ. Μπακογιάννη προσέφερε το ποσό των 16.000 δολαρίων για την αγορά ειδικού οχήματος για τις μετακινήσεις παιδιών με αναπηρία, τα οποία βρίσκονται στο πρότυπο ίδρυμα «Κέντρο Αλ Χουσεΐν». Πρόκειται για ένα ίδρυμα το οποίο βοηθάει παιδιά με ιδιαίτερα προβλήματα, μέχρι τα 12 χρόνια τους, ώστε να αποκτήσουν εκείνα τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν σωστή κοινωνική ενσωμάτωση. «Οπου μπορούμε, η ελληνική βοήθεια είναι σημαντική», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ

Λιγότεροι φόροι σε στρατιωτικούς

Σημαντική μείωση του ποσοστού φορολόγησης επιδομάτων επικινδυνότητας των στρατιωτικών από το 15% στο 5% αποφάσισαν κατά τη συνάντησή τους χθες στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Πέραν του πτητικού επιδόματος των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, η μείωση αφορά τα επιδόματα αλεξιπτωτιστών, δυτών, καθαριστών ναρκοπεδίων κ.ο.κ. Η σχετική διάταξη θα περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο. Επίσης, οι δύο υπουργοί αποφάσισαν να προωθήσουν τη δυνατότητα αναπροσαρμογής των επιδομάτων όχι με νόμο, αλλά με υπουργικές αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή