Αρνηση των δασκάλων για μαθήματα στις γιορτές

Αρνηση των δασκάλων για μαθήματα στις γιορτές

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απείθεια» στις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για την αναπλήρωση της χαμένης ύλης λόγω της απεργίας προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος στα μέλη του. Η απαραίτητη πλειοψηφία για την απόφαση προήλθε από τη σύμπραξη των μελών των συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) και των Συσπειρώσεων (εξωκοινοβουλευτική αριστερά). Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στην επικείμενη υπουργική απόφαση θα καθίσταται σαφές ότι όποιος δάσκαλος δεν κάνει ουσιαστική αναπλήρωση, εφαρμόζοντας τις προβλέψεις της, δεν θα λάβει την εφάπαξ αποζημίωση. Για την αναπλήρωση προβλέπεται κονδύλι 20 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ προτείνει στους περίπου 9.500 δασκάλους, οι οποίοι απετέλεσαν το σκληρό πυρήνα της απεργίας, καθώς απείχαν από 18 έως 27 ημέρες, να μην κάνουν μαθήματα μέσα στις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, ώστε να αναπληρώσουν τη χαμένη ύλη. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε μέτρα αναπλήρωσης της ύλης με βάση τις ημέρες απεργίας κάθε δασκάλου. Ετσι, στην πιο ακραία περίπτωση (απεργία από 18 μέχρι και 27 ημέρες) εκτός από αξιοποίηση εκδρομών και παράταση έτους για 5 ημέρες θα γίνει μάθημα στις 3 και 4 Ιανουαρίου και στις διακοπές του Πάσχα (2-4/4/07 και 11-13/4/07).

Η ΔΟΕ κρίνει ότι το μάθημα τις ημέρες των εορτών είναι αντιπαιδαγωγικό και τιμωρητικό μέτρο. «Εχουμε αντιδράσεις από γονείς, που δεν θα στείλουν τα παιδιά τους σχολείο εκείνες τις ημέρες» ανέφερε στην «Κ» ο γραμματέας της ΔΟΕ κ. Πολυζώης Μπαμπούρας. Ετσι, η ΔΟΕ καλεί τους διευθυντές των σχολείων να μην υποβάλουν στις αρμόδιες Διευθύνσεις προγράμματα αναπλήρωσης που θα περιλαμβάνουν το μέτρο των μαθημάτων κατά τη διάρκεια των εορτών. Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη σε όσους εκπαιδευτικούς δεν εφαρμόσουν την απόφαση του υπουργείου. Από την άλλη, η ομοσπονδία προτείνει την αξιοποίηση των ωρών της ευέλικτης ζώνης (έως τρεις εβδομαδιαίως), Μέτρο που, όμως, είναι ανεφάρμοστο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή