Ο Γ. Παπανδρέου «έριξε το γάντι» στους βαρώνους

Ο Γ. Παπανδρέου «έριξε το γάντι» στους βαρώνους

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρό μήνυμα προς τους αμφισβητίες της πολιτικής του ότι δεν θα ανεχθεί νέα φαινόμενα εσωστρέφειας έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος. «Ρίχνοντας το γάντι» στους εσωκομματικούς του αντιπάλους -και κυρίως στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο- ο κ. Παπανδρέου διεμήνυσε ότι θα αντιδρά άμεσα και σκληρά σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης των επιλογών του και στην εκδήλωση προσωπικών στρατηγικών. Επέμεινε ακόμη στη θέση του υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών ΑΕΙ, επικαλούμενος μάλιστα ομιλία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου κατά τη συνταγματική αναθεώρηση του 1975.

Η πρόταση που παρουσίασε για τη σύνθεση του νέου Πολιτικού Συμβουλίου ήταν «ενωτική», καθώς περιελάμβανε όλα τα κορυφαία στελέχη, ωστόσο η σχετική ψηφοφορία επιφύλασσε εκπλήξεις: Εκτός έμειναν οι κ.κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Ροβ. Σπυρόπουλος και Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ η κ. Μαρία Δαμανάκη εξελέγη λόγω ποσόστωσης. Υποψήφιοι «εκτός γραμμής», οι οποίοι και εξελέγησαν, ήταν οι κ.κ. Τόνια Αντωνίου, Στ. Τζουμάκας και Νίκ. Μπίστης. Την πρώτη θέση κατέλαβε η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τη δεύτερη ο κ. Βενιζέλος. Ο κ. Ν. Αθανασάκης εξελέγη γραμματέας με 230 ψήφους, 40 λευκά και 15 άκυρα.

Τη σύνθεση του νεοσύστατου «Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου», που θα λειτουργεί ως σκιώδης κυβέρνηση και θα σηκώσει το βάρος της αντιπολιτευτικής τακτικής του κόμματος, θα ανακοινώσει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου σήμερα το βράδυ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή