Τα νέα όργανα και τα πρόσωπα

Τα νέα όργανα και τα πρόσωπα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον ίδιο να επιβεβαιώνει με έμμεσο πλην σαφή τρόπο, ότι ο νέος γραμματέας κ. Ν. Αθανασάκης, η υπεύθυνη Προγράμματος κ. Αννα Διαμαντοπούλου και ο γραμματέας της Κ. Ο. κ. Δ. Ρέππας θα λειτουργούν εφεξής υπό τον ίδιο ως άτυπη ηγετική ομάδα, στην οποία πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μετέχει και ο κ. Π. Ευθυμίου, που αναλαμβάνει τον Τομέα Επικοινωνίας και τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, συνοδεύτηκε η ανακοίνωση της πρότασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο.

Η πρόταση δεν περιείχε εκπλήξεις, καθώς περιλαμβάνει όλα τα κορυφαία στελέχη. Αίσθηση προκάλεσε κατά κύριο λόγο ο αποκλεισμός της έως χθες τομεάρχου Παιδείας κ. Μιλένας Αποστολάκη (η οποία πάντως διαφωνούσε με την επίσημη θέση για το άρθρο 16), και δευτερευόντως του κ. Ευ. Παπαχρήστου που στο παρελθόν εθεωρείτο ένας από τους εξ απορρήτων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Εκτός πρότασης έμειναν τέλος, οι Αντζελα Γκερέκου, Π. Φασούλας και Νόρα Κατσέλη, η οποία πάντως είχε εκλεγεί στο προηγούμενο Πολιτικό Συμβούλιο «εκτός γραμμής». Νέα πρόσωπα σε σχέση με το προηγούμενο Πολιτικό Συμβούλιο είναι οι κ. κ. Π. Ευθυμίου, Π. Μπεγλίτης, Συλβάνα Ράπτη, Μ. Χρυσοχοΐδης και Εφη Χριστοφιλοπούλου.

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Πολιτικού Συμβουλίου από το Εθνικό Συμβούλιο επρόκειτο να ολοκληρωθεί αργά χθες το απόγευμα. Υποψηφιότητα έθεσαν παρότι δεν είχαν περιληφθεί στην πρόταση του προέδρου οι κ. κ. Στ. Τζουμάκας, Ν. Μπίστης, Τόνια Αντωνίου, Αντ. Κοτσακάς και Τόνια Μωροπούλου.

Πέραν της νέας σύνθεσης του Πολιτικού Συμβουλίου, το ενδιαφέρον στρέφεται στη στελέχωση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου, το οποίο, όπως γνωστοποίησε ο κ. Γ. Παπανδρέου θα ανακοινωθεί αύριο το βράδυ. Στο δωδεκαμελές Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο, που θα λειτουργεί υπό τον κ. Δ. Ρέππα ως «σκιώδης κυβέρνηση» και θα έχει το βάρος της αντιπολίτευσης εντός της Βουλής, θα μετέχουν τα «πρώτα» ονόματα του Πολιτικού Συμβουλίου, δηλαδή οι κ. κ. Βενιζέλος, Πάγκαλος, Βάσω Παπανδρέου, Μαρία Δαμανάκη, Χρ. Παπουτσής, Μ. Χρυσοχοΐδης και ενδεχομένως η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου και ορισμένοι συντονιστές με επικρατέστερους τους κ. Χρ. Πρωτόπαπα, Ανδρ. Λοβέρδο και Ντ. Ρόβλια.

Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου πρότεινε να εκλεγούν ως νέα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου οι: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Φώφη Γεννηματά, Μαρία Δαμανάκη, Αννα Διαμαντοπούλου, Πέτρος Ευθυμίου, Πάρης Κουκουλόπουλος, Μαριλένα Κοππά, Πάνος Μπεγλίτης, Θόδωρος Πάγκαλος, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Βάσω Παπανδρέου, Χρήστος Παπουτσής, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Συλβάνα Ράπτη, Κώστας Σκανδαλίδης, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Θανάσης Τσούρας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή