Παρακλάδια σκανδάλου της Siemens στην Ελλάδα

Παρακλάδια σκανδάλου της Siemens στην Ελλάδα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες πτυχές του σκανδάλου των μαύρων λογαριασμών της Siemens έρχονται καθημερινά στην επιφάνεια, ιδιαίτερα μετά τις καταθέσεις πρώην ανώτατου στελέχους της -το οποίο δεν κατονομάζεται- με διασυνδέσεις στην Ελλάδα. Το εν λόγω στέλεχος είναι ο άνθρωπος «κλειδί», κατά τον γερμανικό Τύπο, στη διαλεύκανση του σκανδάλου. Εν ενεργεία στην εταιρεία από το 1966, στέλεχος στην αρχικά ονομαζόμενη Bereich Telekommunikatio(Com) και μετέπειτα Siemens Com, ενέπλεξε στην κατάθεσή του προς τις ανακριτικές Αρχές του Μονάχου, αξιωματούχους των υπουργείων Αμυνας και Δημοσίας Τάξεως της Ελλάδος σε «εξαγορές συμβολαίων» κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ο άνθρωπος «κλειδί» συνελήφθη μαζί με πέντε ακόμη στελέχη της Siemens στις 15 Νοεμβρίου και αφέθη ελεύθερος την περασμένη Παρασκευή.

Σήμερα, η «Κ» αποκαλύπτει την αγωγή που κατέθεσε η Siemens εναντίον του πρώην γενικού διευθυντή της, Πρόδρομου Μαυρίδη, στην Ελλάδα, οκτώ μήνες μετά την αποχώρησή του, απαιτώντας μέχρι οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Ο Μαυρίδης έχει καταθέσει στη Βέρνη ότι τα χρήματα προέρχονται από τη Siemens, και προορίζονταν για την «καλλιέργεια» νέων αγορών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή