Στις καλένδες η συμμόρφωση της Τουρκίας

Στις καλένδες η συμμόρφωση της Τουρκίας

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την «ισορροπημένη λύση» αντί του σαφώς προσδιορισμένου χρονικά τελεσιγράφου προς την Τουρκία, επέλεξαν χθες η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος Σιράκ. Εν μέσω ασφυκτικών παρασκηνιακών πιέσεων από την Ουάσιγκτον και απειλών εκ μέρους της Αγκυρας, ο λεγόμενος γαλλογερμανικός άξονας υπαναχώρησε από την αρχική θέση του περί «ρήτρας επανεξέτασης» και καθορισμού 18μηνης προθεσμίας για τη συμμόρφωση της Τουρκίας με τις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου. Αντ’ αυτών, η Γερμανίδα καγκελάριος παρέπεμψε τη διευθέτηση του ζητήματος κάποια στιγμή ανάμεσα στο φθινόπωρο του 2007 και την άνοιξη του 2009.

H εξέλιξη αυτή επιτείνει τον προβληματισμό σε Αθήνα και Λευκωσία, ενόψει των κρίσιμων συνόδων των υπουργών Εξωτερικών και των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της E.E. την προσεχή εβδομάδα. H υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σύνολο των εξελίξεων, δήλωσε πάντως ότι τα ευρωτουρκικά επηρεάζουν και τις διμερείς σχέσεις Αθήνας – Αγκυρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή