Για σκευωρία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση

Για σκευωρία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «σκευωρία» που είχε στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, αλλά και την αναζωπύρωση της εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση η Χαριλάου Τρικούπη, με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υπήρξε κρυφή συμφωνία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων για την επίσπευση της συζήτησης επί του άρθρου 16 του Συντάγματος στη Βουλή.

Σε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Ευθυμίου κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να γυρίσει τους όρους της πολιτικής αντιπαράθεσης σε ιδιαίτερα σκοτεινές εποχές». Και αμέσως μετά έσπευσε να προσθέσει ότι «στη Βουλή κατέρρευσε μια άθλια σκευωρία της Ν.Δ., που επιστρατεύθηκε στην απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει τις συνέπειες της αδιέξοδης πολιτικής της». Παρότι ο κ. Π. Ευθυμίου απέφυγε να κατονομάσει τον κ. Θ. Ρουσόπουλο ως «πληροφοριοδότη» των δύο εφημερίδων, στο ΠΑΣΟΚ κυριαρχεί η πεποίθηση ότι ο υπουργός Επικρατείας ήταν ο εμπνευστής της «σκευωρίας», που, όπως υποστηρίζεται, εξυφάνθηκε κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αποπροσανατολισμός

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του κ. Γ. Παπανδρέου, η στόχευση της Ρηγίλλης ήταν τετραπλή: Πρώτον, να αποπροσανατολίσει την πολιτική συζήτηση από θέματα της επικαιρότητας που προκαλούν πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, όπως η κατάσταση στα λιμάνια και η αποφυλάκιση των κατηγορουμένων για την υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ. Δεύτερον, να περάσουν σε δεύτερο πλάνο οι επερχόμενες συζητήσεις στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο και το νέο προϋπολογισμό, στη διάρκεια των οποίων η οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης θα βρεθούν στο «στόχαστρο». Τρίτον, να ακυρώσει την όποια δυναμική προσέδωσαν στο ΠΑΣΟΚ οι πρόσφατες οργανωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο κ. Γ. Παπανδρέου και κυρίως να πληγεί το κύρος του νέου επικοινωνιακού επιτελείου της Χαριλάου Τρικούπη. Και τέταρτον, και κυριότερο, να υπονομευθεί η συνοχή του ΠΑΣΟΚ και να επανακάμψει η εσωστρέφεια με επίκεντρο το άρθρο 16.

Οπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον ανωτέρω σχεδιασμό υπήρξαν όμως δύο «αδύναμοι» κρίκοι: Δεν έγινε αντιληπτό ότι από την περασμένη εβδομάδα το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει μεταβληθεί και ουδείς επιθυμεί την ανοικτή σύγκρουση με επίκεντρο το άρθρο 16 ενώ στην υπόθεση ενεπλάκη το όνομα του κ. Θ. Πάγκαλου.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν πως πληροφορήθηκαν τα επίμαχα δημοσιεύματα χθες το πρωί από τις εφημερίδες, και αυτά απασχόλησαν τον «πρωινό καφέ», που έχει εγκαινιαστεί με τη συμμετοχή των κ. κ. Αθανασάκη, Ευθυμίου, Ρέππα και Ανά Διαμαντοπούλου, υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου. Ομως, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα ήταν γνωστό από χθες αργά το βράδυ, και ο χρόνος που μεσολάβησε αξιοποιήθηκε προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η «διαρροή» δεν προήλθε από κάποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή