Η «διαρροή» είχε στόχο τη συναίνεση

Η «διαρροή» είχε στόχο τη συναίνεση

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ύποπτη και επιλεκτική «διαρροή» προς συγκεκριμένα ΜΜΕ δυναμιτίζει την προοπτική συναίνεσης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Η δημοσιευθείσα πληροφορία ότι κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν να επισπευσθεί και να ολοκληρωθεί η συζήτηση του άρθρου εντός του Δεκεμβρίου, προκάλεσε την οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών. Η αξιωματική αντιπολίτευση διέψευσε τα περί συμφωνίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «σκευωρία», που είχε στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, αλλά και την αναζωπύρωση της εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση απάντησε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει σαφή θέση για το άρθρο 16, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, «που προσπαθεί να καλύψει τις αδυναμίες του πίσω από δήθεν σκευωρίες». Ωστόσο, στο εσωτερικό της κυβέρνησης το κλίμα ήταν χθες ιδιαιτέρως βαρύ, καθώς η «διαρροή» εκτιμάται πως προκάλεσε ζημιά στη στρατηγική της για την ανάγκη συναίνεσης τόσο στη συνταγματική αναθεώρηση όσο και στη μεταρρύθμιση στην Παιδεία. Από όλους, δε, σημειώνεται ότι ο υπεύθυνος της «διαρροής» είχε στόχο να «σαμποτάρει» το διαμορφούμενο κλίμα συμφωνίας και τίθεται το ερώτημα για ποιο λόγο το επιχείρησε.

Αναβολή

Τον Ιανουάριο αναμένεται τελικώς να συζητηθεί στην επιτροπή αναθεώρησης το άρθρο 16, όπως προέκυψε από τη χθεσινή θυελλώδη -λόγω των δημοσιευμάτων- συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή