Θα μελετηθούν τροπολογίες Μάνου

Θα μελετηθούν τροπολογίες Μάνου

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση επιφυλάχθηκε χθες να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια επί των δύο τροπολογιών του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Στ. Μάνου για τις σκανδαλώδεις διατάξεις για το «μαύρο χρήμα» στα εκδοτικά και ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τις υπέρογκες αμοιβές των συμβολαιογράφων. Ο υφυπουργός κ. Α. Μπέζας απάντησε ότι θα μελετήσει η κυβέρνηση τις τροπολογίες και θα τοποθετηθεί συνολικά, άφησε πάντως να εννοηθεί ότι η διάταξη για πραγματοποίηση δαπανών από τα μέσα χωρίς παραστατικά μέχρις ενός ορισμένου ποσοστού, έχει ημερομηνία λήξεως τα τέλη του 2008.

Ο κ. Μάνος από την πλευρά του μίλησε για ανεξήγητη προστασία του «μαύρου χρήματος» των εκδοτικών και ραδιοτηλεοπτικών συγκροτημάτων και επετέθη στον πρωθυπουργό για τη χρησιμοποίηση της λέξης «νταβατζής», όταν αυτό ακριβώς σημαίνει την προστασία κάποιων. Παραδέχθηκε ότι ήταν διάταξη της προηγουμένης κυβερνήσεως, αλλά επισήμανε ότι είναι η τρίτη φορά που απευθύνεται στη σημερινή κυβέρνηση και εισπράττει απλώς τη διαβεβαίωση ότι το θέμα θα μελετηθεί: «Από τα μαύρα αυτά χρήματα πληρώνονται υπέρογκα κάτω από το τραπέζι οι τηλεπαρουσιαστές και δεν φορολογούνται καθόλου γι’ αυτά. Διερωτώμαι γιατί οι κ. Καραμανλής και Αλογοσκούφης τους προστατεύουν». Οσον αφορά τη δεύτερη τροπολογία επανέλαβε ότι οι αμοιβές που ορίζονται για τους συμβολαιογράφους μπορούν να φτάσουν και το 1 εκατ. ευρώ την ημέρα για μια αγοραπωλησία σε ακριβή περιοχή, ενώ από μία αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα δουν από τη μια στιγμή στην άλλη να αυξάνονται τα έσοδά τους κατά 70%. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι ο ίδιος θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για ακύρωση των ρυθμίσεων αυτών. Από τη Ν.Δ. ο κ. Μ. Γιαννάκης επετέθη στον κ. Μάνο, υπενθυμίζοντάς του ότι εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγην ανεξάρτητος και παραμένω, απάντησε ο κ. Μάνος επισημαίνοντας πάντως ότι οι αμοιβές των συμβολαιογράφων φέρουν τις υπογραφές των κ. Αλογοσκούφη και Παπαληγούρα. Υπέρ της τροπολογίας για κατάργηση των «μαύρων» των ΜΜΕ τάχθηκε ο κ. Ι. Δραγασάκης (ΣΥΝ) και Ελπίδα Παντελάκη (ΚΚΕ), αν και η τελευταία χαρακτήρισε την περίπτωση σταγόνα στον ωκεανό. Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, κ. Α. Μακρυπίδης, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή