Θετικά μηνύματα σε οικονομία, ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα

Θετικά μηνύματα σε οικονομία, ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά τα πρώτα, καταγεγραμμένα θετικά αποτελέσματα, εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης κατά την ομιλία του στην Κ. Ο. της Ν. Δ. για τον προϋπολογισμό. Ειδικότερα ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στην εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών με τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,6% του ΑΕΠ, στον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας στο 4,4% το τρίτο τρίμηνο του 2006, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, στη μείωση της ανεργίας, στην αύξηση των συνολικών επενδύσεων κατά 9,5% στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, στην αύξηση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών με μέσο ετήσιο ρυθμό 4,3%, στην αύξηση των εξαγωγών, στην επιτάχυνση της περιφερειακής σύγκλισης.

Ο υπουργός Οικονομίας έθεσε ως προτεραιότητες την αναζήτηση στρατηγικού εταίρου για τον ΟΤΕ και υπογράμμισε ότι υπάρχουν περιθώρια για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας έδωσε έμφαση στην ενεργειακή πολιτική, τονίζοντας τη δημιουργία του ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου, καθώς και του υποθαλάσσιου αγωγού, που θα ενώνει την Ελλάδα με την Ιταλία. Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική, ο κ. Σιούφας είπε ότι επιδιώχθηκε η δημοσιονομική εξυγίανση και η βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς επίσης ότι η κυβέρνηση θεμελίωσε νέο αναπτυξιακό πρότυπο και δημιούργησε νέο πλαίσιο αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή