Υπό τον φόβο νέων γκάλοπ το ΠΑΣΟΚ

Υπό τον φόβο νέων γκάλοπ το ΠΑΣΟΚ

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία για το ενδεχόμενο οι επερχόμενες δημοσκοπήσεις να ανακόψουν την όποια δυναμική προσέδωσαν στο ΠΑΣΟΚ οι πρόσφατες οργανωτικές αλλαγές και να οδηγήσουν σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας και ηττοπάθειας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, την προσεχή εβδομάδα θα δημοσιοποιηθεί μια σειρά ερευνών της κοινής γνώμης, που όμως θα έχουν ως κοινή συνισταμένη: πρώτον, το σταθερό προβάδισμα της Ν. Δ. έναντι του ΠΑΣΟΚ στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου. Δεύτερον, τη συντριπτική της υπεροχή στην παράσταση νίκης. Και τρίτον, το σαφές προβάδισμα του κ. Κ. Καραμανλή έναντι του κ. Γ. Παπανδρέου στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία. Αντιθέτως, στη Χαριλάου Τρικούπη αναμένουν θετικά «μηνύματα» σε ορισμένους κρίσιμους ποιοτικούς δείκτες, όπως στο ερώτημα ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα είναι σε θέση να διαχειριστεί καλύτερα τα κοινωνικά και τα εθνικά θέματα. Σημειώνεται πως ένα τμήμα των ερευνών που θα δημοσιοποιηθούν είχαν ξεκινήσει πριν από την ανακοίνωση των οργανωτικών αλλαγών εκ μέρους του κ. Γ. Παπανδρέου και ως εκ τούτου η εικόνα για τον βαθμό στον οποίο επηρέασαν τη στάση της κοινής γνώμης έναντι του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι απολύτως σαφής.

Την ανησυχία της Χαριλάου Τρικούπη επιτείνει το γεγονός ότι πληθαίνουν συνεχώς οι εκτιμήσεις, ότι ο πρωθυπουργός προετοιμάζει το έδαφος για ένα εκλογικό αιφνιδιασμό, ακόμη και την άνοιξη. Μάλιστα, πλέον, στο στενό επιτελείο του κ. Γ. Παπανδρέου διακινείται μετ’ επιτάσεως το σενάριο περί εκλογών στις 22 Απριλίου, δηλαδή λίγο μετά το Πάσχα, προκειμένου ο κ. Κ. Καραμανλής να αποφύγει μια μακρά προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου

Σημειώνεται ότι χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Καραμανλή περί της επιστολικής ψήφου, αναφέρθηκε στο ζήτημα των εκλογών. «Αντί να ασχοληθούμε με αυτό το μεγάλο πλαίσιο του εκλογικού συστήματος βλέπουμε ευκαιριακές και θα έλεγα χωρίς περιεχόμενο εξαγγελίες του κ. Καραμανλή που σαφώς έχουν ένα προεκλογικό χαρακτήρα», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Γ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Ευθυμίου ανέφερε χθες πως «ο κ. Καραμανλής με όλη την κίνηση της κυβέρνησης, με όλα τα ευρήματα και τεχνάσματα, που τμήμα τους είναι η παραβίαση ανοικτών θυρών στο θέμα της ψήφου των Ελλήνων της Διασποράς, έχει εισαγάγει τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο».

Τέλος, στις χθεσινές του δηλώσεις, ο κ. Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις στις ευρωτουρκικές σχέσεις, παρατηρώντας ότι «η κυβέρνηση διολίσθησε σε ένα ανατολίτικο παζάρι για τις θέσεις της Ευρώπης με την Τουρκία, και μάλιστα ένα ανατολίτικο παζάρι χωρίς την παρουσία καν και της Ελλάδας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή