Οι μεταρρυθμίσεις μετακυλίονται στο νέο εκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ

Οι μεταρρυθμίσεις μετακυλίονται στο νέο εκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αποτελέσουν οι μεταρρυθμίσεις της επόμενης τετραετίας τη βασική κυβερνητική ατζέντα των εκλογών εισηγείται στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή το οικονομικό επιτελείο. Η εφαρμογή της σχετικής πρότασης, την οποία, σημειωτέον, αντιμετωπίζει θετικά ο πρωθυπουργός, προϋποθέτει την εκπόνηση νέου κυβερνητικού προγράμματος, καθώς το προηγούμενο, διά χειρός του κ. Γιώργου Σουφλιά, θεωρείται ότι έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις στην οικονομία.

Η παραπάνω πρόταση, πάντως, συνιστά έμμεση παραδοχή της γενικευμένης αντίληψης που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ότι με την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ ουσιαστικά ολοκληρώνεται το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την τρέχουσα τετραετία. Η επόμενη, όπως όλα δείχνουν, θα ανοίξει με τις ακανθώδεις υποθέσεις της Ολυμπιακής και του ασφαλιστικού, ενώ στις βασικές εκκρεμότητες περιλαμβάνεται και η επανίδρυση του κράτους. Κρίσιμο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι και αυτό της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας, κυρίως υπό την έννοια του «ανοίγματος» των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων.

Αγνωστο παραμένει, τέλος, αν θα προωθηθεί έως τη λήξη της τετραετίας ο νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ, ο οποίος, θεωρητικά, αποτελεί τον πολιορκητικό κριό της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή