Δυσαρέσκεια από Σουφλιά για τον ΟΤΕ

Δυσαρέσκεια από Σουφλιά για τον ΟΤΕ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυσαρέσκεια του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά προκάλεσε η κατάθεση της τροπολογίας για τον ΟΤΕ. Συνεργάτες του υπουργού επιβεβαίωναν χθες εμμέσως πλην σαφώς την ενόχλησή του επειδή δεν ενημερώθηκε σχετικά, αλλά και τη διαφορετική άποψη του κ. Σουφλιά για το θέμα. «Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. αναφέρει ότι στόχος του προγράμματος είναι ποσοστό της συμμετοχής του κράτους στον ΟΤΕ να μεταβιβαστεί σε κατάλληλο χρόνο, ώστε η εταιρεία να λειτουργήσει στη νέα απευλευθερωμένη αγορά με στρατηγική συμμαχία αλλά και το κατάλληλο μάνατζμεντ», τόνιζαν συνεργάτες του. Οι ίδιοι κύκλοι υπενθύμιζαν ότι στις παραμονές των εκλογών του 2004, ο κ. Σουφλιάς είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην οποία είχε δώσει διευκρινίσεις σχετικά με την κυβερνητική πρόταση της Ν.Δ. για τον ΟΤΕ.

Νωρίτερα, χθες, το ΠΑΣΟΚ είχε εμφανίσει παλαιότερη δήλωση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, με την οποία ο κ. Σουφλιάς διαβεβαίωνε ότι δεν τίθεται θέμα αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή για τον OTE εκτός ελέγχου του Δημοσίου.

Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε χθες, πάντως, κατακόρυφα με αφορμή και την παρέμβαση του κ. Θ. Πάγκαλου, ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για αδράνεια στο θέμα της διαπλοκής και έβαλλε με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον των κ. Κ. Μητσοτάκη και Αντ. Σαμαρά.

Σε μία υψηλών τόνων ομιλία σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «η ιστορία της διαπλοκής εφευρέθηκε από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος το 1993 κατήγγειλε ότι ένας μεγάλος επιχειρηματίας, με τον έλεγχο που είχε στα μέσα ενημέρωσης, αρχικώς τον υπονόμευσε και τελικά τον ανέτρεψε, με τον βουλευτή Συμπιλίδη και χρηματοδοτώντας τον κ. Αντ. Σαμαρά». Στη συνέχεια, ο κ. Πάγκαλος θυμήθηκε την πρωθυπουργική ρήση περί «νταβατζήδων» της δημόσιας ζωής. «Είπε ο κ. Καραμανλής ότι δεν θα αφήσει τους νταβατζήδες να κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Περιμέναμε να δούμε αίμα νταβατζήδων στον δρόμο, κεφάλια νταβατζήδων κομμένα, νταβατζήδες να τρέχουν να φύγουν από τη χώρα εγκαταλείποντας άνομα κέρδη» είπε και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρω ποιοι είναι και αν είναι νταβατζήδες, αλλά αν είναι αυτοί που είναι, δόξα τω Θεώ, μια χαρά περνάνε». Η παρέμβαση του κ. Πάγκαλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά, ο οποίος, σε γραπτή δήλωσή του, απάντησε ότι «αποτελεί τίτλο τιμής να τον υβρίζει ο υπουργός των Ιμίων και του Οτσαλάν».

Εν τω μεταξύ, τίθεται και πάλι στο κυβερνητικό τραπέζι το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου. Ο υπουργός Αμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκης τάχθηκε εκ νέου υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου που θα ισχύσει στις μεθεπόμενες εκλογές, ώστε το πρώτο κόμμα να μπορεί να σχηματίσει με άνεση κυβέρνηση και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις και υποστήριξε ότι δεν συζήτησε το θέμα με τον κ. Καραμανλή. Υπέρ της αλλαγής τάχθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημ. Σιούφας.

Τέλος, λανθασμένους χειρισμούς και στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μαν. Κεφαλογιάννη καταλόγισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Τραγάκης για το θέμα των λιμανιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή