ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Επιτάχυνση συντάξεων και ραντεβού στο ΙΚΑ

Την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΙΚΑ, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες χωρίς καθυστέρηση, ζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής από τον διοικητή του Ιδρύματος κ. Ι. Βαρθολομαίο, τον οποίο δέχθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. «Ο πρόεδρος», δήλωσε ο κ. Βαρθολομαίος μετά το τέλος της συνάντησης, που διήρκεσε μία ώρα, «έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ΙΚΑ και μου είπε να προχωρήσω στην επιτάχυνση όλων των διαδικασιών για τον χρόνο απονομής των συντάξεων αλλά και των ραντεβού των γιατρών. Αποτελεί κύρια εντολή του πρωθυπουργού να εξυπηρετούμε τον κόσμο χωρίς καθυστερήσεις». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βαρθολομαίος ανέφερε ότι η ρύθμιση των χρεών προς το ΙΚΑ υπολογίζεται ότι θα μπορεί να γίνει μετά τις 20 του μήνα ύστερα από την ψήφιση του νόμου και την έκδοση του ΦΕΚ και εκτίμησε ότι «το ίδρυμα θα εισπράξει πολλά ποσά από οφειλόμενες εισφορές».

Το ΣτΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Απερρίφθη προσφυγή πολιτών

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν μπορεί να «παρακάμψει» την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αναστάση Παπαληγούρα να απαγορεύσει -στην υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων- σε Ελληνες πολίτες να προβούν σε κατάσχεση ακίνητης περιουσίας αλλοδαπού κράτους (της Γερμανίας στη συγκεκριμένη περίπτωση). Πρόκειται για απόφαση της Ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου επί προσφυγής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας και 260 συγγενών, αλλά και θυμάτων της γερμανικής κατοχής με την οποία ζητούνταν η ακύρωση της απόφασης του υπουργού. Ο κ. Παπαληγούρας είχε αρνηθεί να δώσει άδεια για τον πλειστηριασμό ακίνητης περιουσίας του γερμανικού Δημοσίου στην Ελλάδα προκειμένου αποζημιωθούν τα θύματα, με το σκεπτικό ότι στο γερμανικό Δημόσιο δεν λείπει η περιουσιακή φερεγγυότητα. Σύμφωνα με το ΣτΕ, οι αποφάσεις αυτές του υπουργού Δικαιοσύνης ανάγονται στη διαχείριση της πολιτικής εξουσίας και για τον λόγο αυτό έχουν τον χαρακτήρα κυβερνητικής πράξης.

ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ

Εξαίρεση Σίδερη

Την εξαίρεση του εφέτη ανακριτή κ. Ιωάννη Σίδερη ζήτησε χθες αντί απολογίας ο δικηγόρος Αθηνών και κατηγορούμενος στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου. Ο δικηγόρος ζητεί την εξαίρεση του εφέτη ανακριτή από την έρευνα που διενεργείται σχετικά με την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, αποδίδοντάς του μεροληψία και υποστηρίζοντας ότι λόγω συγκεκριμένων ενεργειών του τίθεται ζήτημα ακυρότητας της διαδικασίας. Ο κ. Κεχαγιόγλου επρόκειτο να απολογηθεί συμπληρωματικά για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος δύο δικαστών, που αφορά την υπόθεση Κεστέκογλου. Η αίτηση εξαίρεσης θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα που αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ

Αναγνωρίστηκαν δύο άτομα

Δύο άτομα, που προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αναγνωρίσθηκαν ως συμμετέχοντες στα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από την οικία του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αναστάσιου Παπαληγούρα, στο Ψυχικό, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν αντιεξουσιαστές έγραψαν συνθήματα στο φυλάκιο του αστυνομικού – φρουρού. Από τους αστυνομικούς εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο ένας από τους δύο, ηλικίας 35 ετών, ενώ ο άλλος αναζητείται. Σε έρευνα, που έγινε στο σπίτι του τελευταίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαρμάρινα αρχαία αντικείμενα. Συνελήφθη ο 58χρονος πατέρας του καταζητούμενου, ο οποίος είναι πολιτικός μηχανικός – αρχιτέκτων. Χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο ο 35χρονος, ο οποίος αθωώθηκε για τις κατηγορίες της στάσης και φθοράς και αφέθηκε ελεύθερος.

ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Ο Μεϊμαράκης στην Καμπούλ

Την Καμπούλ επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Δημήτριο Γράψα. Ο κ. Μεϊμαράκης θα επισκεφθεί την ελληνική δύναμη στο Αφγανιστάν και θα συνομιλήσει με τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν εκεί. Θα έχει επίσης επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησης του Αφγανιστάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή