Ανοιξε ο κύκλος των καταθέσεων για την υπόθεση SIEMENS

Ανοιξε ο κύκλος των καταθέσεων για την υπόθεση SIEMENS

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις καταθέσεις του διευθύνοντος σύμβούλου της Siemens Ελλάς κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου αλλά και του ανθρώπου που φέρεται να χειρίστηκε τη σύμβαση του συστήματος ασφαλείας C4I (σ. σ. η Siemens φέρεται να είχε ρόλο υπεργολάβου) με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας κ. Διονύση Δενδρινού, αναμένεται να συνεχιστεί η συμπληρωματική προκαταρκτική έρευνα, που διενεργείται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτη Αθανασίου. Αντικείμενο της έρευνας, που διετάχθη μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Γερμανία, είναι να διαπιστωθεί έαν υπήρξε διαρροή «μαύρου χρήματος» από την εταιρεία με στόχο την ανάληψη μεγάλων έργων στην Ελλάδα.

Χθες προσήλθε και κατέθεσε αυτοβούλως στον εισαγγελέα, ο πρώην γενικός διευθυντής Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής της Siemens κ. Πρόδρομος Μαυρίδης, ο οποίος «έλυσε» συναινετικά τη συνεργασία του με την εταιρεία τον Μάρτιο του 2006. Ο κ. Μαυρίδης, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, παραδέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το ποσό των 8 εκατ. ευρώ, που ζητεί με αγωγή της η Siemens να επιστραφεί, βρίσκεται σε δύο λογαριασμούς του, στη Βερνη και την Ελλάδα, και ότι πρόθεσή του είναι να το επιστρέψει. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, κ. Θεμ. Σοφό, τα χρήματά διαχειριζόταν ο κ. Μαυρίδης για λογαριασμό της εταιρείας για νόμιμους σκοπούς. Στην ίδια γραμμή κινείται και η Siemens καθώς, όπως αναφέρει στην αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του κ. Μαυρίδη για «αδικαιολόγητο πλουτισμό», τα χρήματα ήταν για την αντιμετώπιση έκτακτων, άμεσων και τρεχουσών αναγκών της εταιρείας, που θα ανέκυπταν από την ανάπτυξη της δραστηριότητάς της στις χώρες αρμοδιότητας και ενεργοποίησης του εναγομένου, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν.

Ο κ. Μαυρίδης, κατά πληροφορίες, κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με τους σκοπούς για τους οποίους του είχε δοθεί η διαχείριση του ποσού, εάν υπήρχαν και άλλα «κονδύλια» που διαχειριζόταν, γιατί λύθηκε η συνεργασία του με την εταιρεία αλλά και για τον ρόλο της Siemens στην υπογραφή της σύμβασης για το C4I. Η σύμβαση αποτελεί αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας του κ. Αθανασίου. Κατά πληροφορίες ο κ. Μαυρίδης φέρεται να κατέθεσε ότι δεν ενεπλάκη στον χειρισμό αυτής της υπόθεσης, καθώς ο ίδιος δεν είχε σχέση με το «πακέτο» της Ολυμπιακής Ασφάλειας.

Στο μεταξύ ο κ. Μαυρίδης και ο συνήγορός του βρίσκονται εν αναμονή απάντησης από την μητρική Siemens, καθώς στα τέλη Νοεμβρίου υπήρξε συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να επιχειρηθεί εξωδικαστικός συμβιβασμός εν όψει της αγωγής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μαυρίδης εξέφρασε τις θέσεις του, αλλά και την πρόθεσή του να επιστρέψει τα χρήματα, τα οποία αναγνωρίζει ότι ανήκουν στην εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή