Αντίδραση ΠΑΣΟΚ με προσωπική παρέμβαση Παπανδρέου

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ με προσωπική παρέμβαση Παπανδρέου

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης για την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, αλλά και για το γεγονός ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος έχει ενταχθεί ως τροπολογία στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα εξαπολύσει από το βήμα της Βουλής σήμερα ή αύριο ο κ. Γ. Παπανδρέου, προετοιμάζοντας το έδαφος για την εφ’ όλης της ύλης αναμέτρηση με τον πρωθυπουργό στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου προτίθεται να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση έχει «κρυφή ατζέντα», που κινείται σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση και εις βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων, αλλά και ότι εκποιεί δημόσια περιουσία για εισπρακτικούς λόγους, υπονομεύοντας δι’ αυτού του τρόπου την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Παράλληλα, πληροφορίες φέρουν τον κ. Γ. Παπανδρέου αποφασισμένο να καταγγείλει τη Ν. Δ. για διγλωσσία, αξιοποιώντας την εν εξελίξει αντιπαράθεση για το θέμα του ΟΤΕ μεταξύ των υπουργών Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη και ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά. Τέλος, κατά τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξει, επικαλούμενος το νέο επενδυτικό νόμο, ότι η Ν. Δ. νομοθετεί με «πραξικοπηματικό» τρόπο, επιρρίπτοντας ευθύνες στην πρόεδρο της Βουλής κ. Αν. Ψαρούδα-Μπενάκη.

Πρόγευση της σκληρής κριτικής που θα ασκήσει προς την κυβέρνηση έδωσε ο κ. Γ. Παπανδρέου σε δηλώσεις του, χθες το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε, συγκεκριμένα, ότι «βιάζονται να πουλήσουν τον ΟΤΕ, ένα πλούτο που δεν τους ανήκει, σε πλήρη αντίθεση με όσα διαβεβαίωναν προεκλογικά και έτσι υπονομεύουν καίρια το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη της χώρας». «Η κυβέρνητική πολιτική οδηγεί σε αδιέξοδο τη χώρα σε όλα τα επίπεδα, ενώ ο κ. Κ. Καραμανλής άλλα λέει και άλλα κάνει», κατέληξε. Μάλιστα, στη διάρκεια της συνεδρίασης, υποστήριξε ότι «ο Καραμανλής ευθύνεται για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς δικοί του είναι οι υπουργοί».

Η δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου, με τα κορυφαία στελέχη να ομονοούν -παρότι στο παρελθόν για το θέμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είχαν υπάρξει διιστάμενες προσεγγίσεις- στην ανάγκη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους

Εν όψει της «μάχης» στη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, χθες το βράδυ οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ κ. Χ. Καστανίδης, Γ. Φλωρίδης και Μιλτ. Παπαϊωάννου επρόκειτο να έχουν συνάντηση με το Προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Επίσης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι έλαβαν μέρος σε σύσκεψη, με τη συμμετοχή και των κ. κ. Δ. Ρέππα, Φ. Πετσάλνικου και Ρεγγίνας Βάρτζελη, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε το ΠΑΣΟΚ να μην ακολουθήσει το περσινό -αποτυχημένο- μοντέλο κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού, όπου οι βουλευτές έλαβαν το λόγο ανάλογα με το χρόνο εγγραφής τους. Αντιθέτως, όλα τα κορυφαία στελέχη θα διαταχθούν ανά ημέρα συνεδρίασης το πρωί, το απόγευμα και το βράδυ, ώστε να υπάρχει άμεση και αποτελεσματική απάντηση στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που θα λαμβάνουν το λόγο.

Κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου, ο κ. Απ. Κακλαμάνης άσκησε κριτική στην κ. Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη για τον τρόπο οργάνωσης του κοινοβουλευτικού έργου, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα μυστικά κονδύλια στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ο κ. Πρωτόπαπας παρατήρησε ότι ο κ. Αβραμόπουλος παραπέμπει όλα τα κρίσιμα ζητήματα στο χώρο της υγείας στο μέλλον. Τέλος, ο κ. Παπουτσής έκανε λόγο για απορρύθμιση της αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή