Μάχη στη Βουλή… και με τον Γ. Σουφλιά

Μάχη στη Βουλή… και με τον Γ. Σουφλιά

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλίμα οξύτατης αντιπαράθεσης εξελίχθηκε χθες στη Βουλή η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει την τροπολογία για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΝ) συνέπτυξαν μέτωπο κατά της κυβέρνησης, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας ως άσχετης με το περιεχόμενο του προς συζήτηση νομοσχεδίου. Κατόπιν έντονων αντεγκλήσεων και διαξιφισμών, το αίτημα απερρίφθη.

Η κυβέρνηση, παρά τις αντιδράσεις που σημειώνονται, θεωρεί βέβαιη την υπερψήφιση της τροπολογίας, ενώ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι «ουδείς μπορεί να δηλώνει ότι αιφνιδιάστηκε», καθώς είχαν προηγηθεί προ μηνών σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις. Εξήγησε δε ότι οι αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας του ΟΤΕ είναι απαραίτητες. Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, σχεδιάζει κλιμάκωση της κριτικής του και γι’ αυτό το λόγο ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα κάνει σήμερα ή αύριο παρέμβαση στη Βουλή.

Ενδοκυβερνητική ένταση

Νέα ενδοκυβερνητική εστία έντασης χθες για τον OTE. Πρωταγωνιστής, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος ζήτησε την προσθήκη διευκρινίσεων στην επίμαχη τροπολογία, προκειμένου η πρωτοβουλία να είναι συμβατή με το προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ. Η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή