Σε αναβρασμό όλοι στον Οργανισμό

Σε αναβρασμό όλοι στον Οργανισμό

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαιρετικά φορτισμένη είναι η κατάσταση στον ΟΤΕ με τις αλλαγές που επέρχονται στον κανονισμό λειτουργίας του. Πέραν των αμφιβολιών, που εκφράζονται, για το αν είναι στην πράξη εφαρμόσιμος ο νέος κανονισμός των τριών ταχυτήτων στον ΟΤΕ, δυσμενές κατέστη και το πολιτικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα συντελεστές του κυβερνώντος κόμματος να καταβάλλουν προσπάθεια για διορθωτικές κινήσεις. Στόχος είναι να αποφευχθούν απουσίες με νόημα κατά την ψηφοφορία της επίμαχης διάταξης στη Βουλή ή αρνητικές και λευκές ψήφοι. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», σε στενό κύκλο αρμόδιων συμβούλων των υπουργείων Οικονομίας, Απασχόλησης και Μεταφορών εξελισσόταν αργά χθες το βράδυ διαβούλευση.

Στο επίκεντρό της είχε την αναζήτηση φόρμουλας (τροπολογίας), με την οποία η διά νόμου επιβολή του νέου κανονισμού στον ΟΤΕ δεν θα απέκλειε μια ακόμα ευκαιρία διμερούς διαβούλευσης του management του ΟΤΕ με την ΟΜΕ-ΟΤΕ. Ειδικότερα, εξεταζόταν η προσθήκη μιας μεταβατικής διάταξης, που θα δίνει περιθώριο ολίγων μηνών για διαπραγμάτευση επί του κανονισμού, μετά την παρέλευση του οποίου θα ισχύει ο νόμος, αν καταστεί αδύνατη η διμερής συμφωνία. Στην κατεύθυνση αυτή φαίνεται ότι πιέζει και η ΔΑΚΕ-ΟΤΕ, η οποία σε χθεσινή ανακοίνωσή της, αφού επισημαίνει ότι η διοίκηση του ΟΤΕ φέρει σοβαρές ευθύνες για τη νομοθετική εξέλιξη, στηλιτεύει τη στάση της ΠΑΣΚΕ σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να επαφίενται σε διαβεβαιώσεις για την ανατροπή νόμων και τετελεσμένων. Η ΔΑΚΕ-ΟΤΕ, δίχως στο εσωτερικό της να έχουν εκδηλωθεί οι παραμικρές διαφοροποιήσεις, ζητεί την απόσυρση του νομοθετήματος.

Σε ό, τι σχετίζεται με τον σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις στη σημερινή Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, που θα συνεδριάσει με σκοπό την ακρόαση των συναρμόδιων υπουργών Οικονομίας και Μεταφορών – Επικοινωνιών για την εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την Cosmote. Πάντως, χθες στο απεργιακό μέτωπο του ΟΤΕ κατεγράφη σχεδόν καθολική συμμετοχή στην πρώτη 24ωρη απεργία και ο οργανισμός λειτούργησε μόνο με το προσωπικό ασφαλείας (1.000 εργαζόμενοι πανελλαδικά).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή