Αποχώρηση από τη Βουλή σκέπτεται η Χαρ. Τρικούπη

Αποχώρηση από τη Βουλή σκέπτεται η Χαρ. Τρικούπη

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, εάν η κυβέρνηση αρνηθεί την πραγματοποίηση ονομαστικών ψηφοφοριών ανά άρθρο εξέταζε έως αργά χθες το βράδυ ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν σε «ανοικτή γραμμή» με τους επιτελείς του στο Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παρέμβει σήμερα στη συζήτηση στη Βουλή, ασκώντας σφοδρότατη κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταγγείλει την κυβέρνηση για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και θα τονίσει πως φαλκιδεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Στη Χαριλάου Τρικούπη εξετάζονταν εναλλακτικά σενάρια για τον τρόπο αντίδρασης στο Κοινοβούλιο, με επικρατέστερο την αποχώρηση. Οπως ανέφεραν στενοί συνεργάτες του, οι τελικές αποφάσεις του κ. Παπανδρέου επρόκειτο να ληφθούν με τη συνεκτίμηση δύο βασικών παραμέτρων: Πρώτον, τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ρήγματος που προκάλεσε στο εσωτερικό της κυβέρνησης η υπόθεση του ΟΤΕ. Δεύτερον, την κατά το δυνατόν αξιοποίηση του κεκτημένου που δημιουργήκε με την κοινή στάση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ στη Βουλή.

Το θέμα του ΟΤΕ απασχόλησε και τη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να σχολιάσει τις νέες αρνητικές για το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπήσεις και τον συγκεκριμένο ρόλο ανέλαβε ο γραμματέας του κόμματος κ. Ν. Αθανασάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αθανασάκης υποστήριξε πως η δημοσκόπηση της MRB εμπεριέχει αντιφατικά στοιχεία, ενώ άφησε να διαφανεί πως νέα δημοσκόπηση που θα δει το φως της δημοσιότητας σήμερα, θα βρίσκεται πιο «κοντά» στην έρευνα της GPO που εμφάνιζε τη Ν.Δ. να προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 1,6%.

Από την πλευρά του, ο κ. Γ. Παπανδρέου ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ και η πολιτική ζωή έχουν εισέλθει σε μια νέα περίοδο και κάλεσε τα κορυφαία στελέχη να δώσουν συντεταγμένα και με επιμονή την επερχόμενη μάχη στη Βουλή επί του προϋπολογισμού. Παράλληλα, ανέφερε πως στόχος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι η καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και η ανάδειξη του προγραμματικού του λόγου.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι και θα παραμείνει αλληλέγγυο στους αγώνες των εργαζομένων και επανέλαβε πως πλέον όλοι «βρίσκονται σε διάταξη μάχης και νίκης».

Εγκύκλιος Αθανασάκη

Σημειώνεται, τέλος, ότι χθες ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ απέστειλε σε όλες τις οργανώσεις εγκύκλιο με την οποία γνωστοποιεί ότι στα τέλη της προσεχούς εβδομάδας θα πραγματοποιθηθούν εξορμήσεις κλιμακίων σε όλη τη χώρα και εκδηλώσεις για την ανάδειξη των συνεπειών της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και του προϋπολογισμού στο επίπεδο διαβίωσης των μεσαίων και ασθενέστερων στρωμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή