Κυριαρχία σε όλους τους τομείς

Κυριαρχία σε όλους τους τομείς

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διεύρυνση του προβαδίσματος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την υπεροχή της έναντι του ΠΑΣΟΚ σχεδόν σε όλους τους τομείς της πολιτικής, επιβεβαιώνουν και οι εξαμηνιαίες «Τάσεις» της MRB, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Η έρευνα είναι πανελλαδική και διεξήχθη μεταξύ 21 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου σε δείγμα 2.000 ατόμων. Συγκεκριμένα η ψαλίδα μεταξύ Ν. Δ. και ΠΑΣΟΚ έφτασε στις 3 ποσοστιαίες μονάδες από 2,5, που ήταν στις «Τάσεις» του περασμένου Ιουνίου. Στην πρόθεση ψήφου η Ν. Δ. συγκεντρώνει 37,4% (από 36,6%) και το ΠΑΣΟΚ 34,4% (από 34,1%) (πίν. 1). Ο κ. Καραμανλής προηγείται επίσης του κ. Παπανδρέου στο ερώτημα περί καταλληλότερου πρωθυπουργού (με 42,8% έναντι 34,2%), όπως και η Ν. Δ. θεωρείται καταλληλότερη στην αντιμετώπιση όλων των επιμέρους θεμάτων, που απασχολούν τους πολίτες.

Το 45,4% της κοινής γνώμης θεωρεί ότι η οικονομική του κατάσταση θα παραμείνει στάσιμη ενώ το 57% εκτιμά ότι «γενικά τα πράγματα στη χώρα»  θα πάνε «αρκετά ή πολύ άσχημα».

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν και το ποσοστό είναι μεγάλο, είναι συγκριτικά μικρότερο σε σχέση με το 1992 (71,2%), το 1995 (70,1%) και το 1998 (59,5%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή