ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

Για λαϊκισμό κατηγορεί ο Π. Παυλόπουλος το ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ επιδίδεται για άλλη μία φορά στις γνωστές ασκήσεις λαϊκισμού», απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη χθεσινή συζήτηση επερώτησης για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις θεομηνίες. «Οι ημέρες και τα έργα σας είναι γνωστά», προσέθεσε ο υπουργός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ περί βέβαιης νίκης του κόμματος στις επόμενες εκλογές. Πέραν των άλλων πρωτοβουλιών που αναπτύχθηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στις έκτακτες χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν στους πληγέντες δήμους. Η συνολική χρηματοδότηση στον νομό Μαγνησίας ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια ευρώ, 2,2 εκατομμύρια δόθηκαν στη Χαλκιδική, σχεδόν 10 εκατομμύρια στον νομό Θεσσαλονίκης και άνω του 1,5 εκατομμυρίου στη Λακωνία.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ TOY ΟΛΠ

Η κ. Παπαρήγα στον Πειραιά

«Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου», χαρακτήρισε το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, η οποία περιόδευσε χθες στο λιμάνι του Πειραιά. Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι αυτό που απασχολεί το ΚΚΕ «είναι ότι, τουλάχιστον από την πλευρά της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους». Η γ. γ. του ΚΚΕ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει «διάφορα άλλοθι και όπως πάντα για την ιδιωτικοποίηση φταίνε πάντα οι εργαζόμενοι» Κάλεσε την κυβέρνηση «να πει την αλήθεια» και πρόσθεσε ότι «η επιλογή είναι να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών ομίλων μέσα από διακρατικές και άλλες συνεργασίες». Καταλήγοντας ανέφερε ότι το ΚΚΕ «θα κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να υπάρχει γενικότερη ενημέρωση του λαού και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των εργαζομένων».

ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Ενημέρωση των περιφερειαρχών

Ειδική ενημέρωση σε θέματα εθνικής άμυνας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στους 13 περιφερειάρχες της χώρας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας ναύαρχο Παναγιώτη Χηνοφώτη, παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Μεšμαράκη. Οι περιφερειάρχες θα ενημερωθούν, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών Αθανάσιου Νάκου και των υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρου Δούκα και Χρήστου Φώλια, για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013, υπό το πρίσμα του ΥΠΕΘΑ, καθώς, σε κάθε σημείο της χώρας και ιδιαίτερα στη παραμεθόριο, υπάρχουν πολλές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες.

ΓΙΑ TO ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

Επέτειος ανεξαρτησίας

Την 15η επέτειο από την ανεξαρτησία του εορτάζει σήμερα το Καζακστάν. Τελευταία από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες που ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους, είναι η ένατη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο (μετά τις Ρωσία, Κίνα, ΗΠΑ, Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδά, Ινδία και Αυστραλία), και η τέταρτη σε ισχύ πυρηνική δύναμη στον πλανήτη. Ωστόσο, οι Καζάκοι από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν τη βούλησή τους να ενταχθούν σε μια ζώνη «ελεύθερων από πυρηνικά όπλα χωρών». Στο πλαίσιο αυτό, έκλεισαν το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο δοκιμών πυρηνικών όπλων, ενώ πρόσφατα δρομολόγησαν με τη E. E. συμφωνία συνεργασίας για την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Το Καζακστάν καταλαμβάνει γεωστρατηγικά σημαντική θέση (νότια της Ρωσίας, βορειότερα της καυτής περιοχής όπου βρίσκονται Ιράν-Αφγανιστάν και δυτικά της Κίνας), ενώ διαθέτει πλούσιο υπέδαφος, με φυσικό αέριο και πλουτώνιο. Στη χώρα ζουν περίπου 10-12 χιλιάδες ομογενείς, πολλοί εκ των οποίων σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών έχουν υποβάλει αιτήσεις για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή