H E.E. στο πλευρό του καταναλωτή

H E.E. στο πλευρό του καταναλωτή

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για λόγους, που εύκολα είναι διακριτοί, οι Ελληνες θα πρέπει να στηρίζουν πολλά στην κ. Μεγκλένα Κούνεβα, μέχρι τώρα υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλγαρίας: Είναι από την περασμένη Τρίτη η νέα επίτροπος της E. E., αρμόδια για θέματα προστασίας του καταναλωτή.

Η σχετική με την εκλογή της ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ολοκληρωθεί, και η κ. Κούνεβα ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο για την επιστροφή από τις Βρυξέλλες στη Βουλγαρία, έδινε πλέον με τη νέα της ιδιότητα, την πρώτη της συνέντευξη στην «Κ».

Πρέπει «να φέρουμε την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της», επισημαίνει. Και επικεντρώνει την προσοχή της στο πώς να διασφαλίσει όρους αποτελεσματικής συνεργασίας με πολίτες και οργανώσεις καταναλωτών, καθώς και με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ώστε η προστασία του Ευρωπαίου καταναλωτή να γίνει πράξη. Κάτι το οποίο στην Ελλάδα αποτελεί μέγα ζητούμενο.

Η προσήλωσή της στην αρχή της συνεργασίας, πάντως, έγινε διακριτή και κατά την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής στη χώρα της. «Θέλαμε και θέλουμε να είμαστε καλοί γείτονες με την Ελλάδα, όχι μόνο για το καλό των διμερών σχέσεων, αλλά και για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στη γειτονιά μας», μας είπε.

Οσον αφορά ποιο θεωρεί πως είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που ορθώνεται τώρα πια μπροστά της, ήταν σαφέστατη: «O χρόνος. Πρέπει να δώσουμε μάχη με τον χρόνο για να επιτύχουμε τους στόχους μας».

Ετών 49 σήμερα η κ. Κούνεβα, πριν γίνει υπουργός (2002) ανελάμβανε τον Αύγουστο του 2001 τη δύσκολη θέση της επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για την ένταξη της χώρας της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή