Το ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει την επίθεσή του

Το ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει την επίθεσή του

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη ετοιμότητα επιθυμεί να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ και κατά την εορταστική ανάπαυλα ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος θεωρεί την εν εξελίξει μάχη του προϋπολογισμού αφετηρία της πολιτικής αντεπίθεσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε μέχρι τα τέλη Μαρτίου να μηδενιστεί η διαφορά που το χωρίζει από τη Ν. Δ. στις δημοσκοπήσεις και ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής να μην έχει πλέον το πλεονέκτημα του εκλογικού αιφνιδιασμού.

Ενδεικτικό του σχεδιασμού του κ. Γ. Παπανδρέου είναι ότι για σήμερα το πρωί έχει συγκαλέσει υπό την προεδρία του το Κοινoβουλευτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ιεραρχηθούν τα θέματα που θα αναδείξει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και την εορταστική ανάπαυλα. Επίσης, ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει ζητήσει από τα κορυφαία στελέχη να παραμείνουν στην Αθήνα και να αποφύγουν τις πολυήμερες διακοπές. Παράλληλα επιθυμεί να μεταφέρει την κριτική προς την κυβέρνηση για τον «αντιλαϊκό», όπως χαρακτηρίζεται από τη Χαριλάου Τρικούπη, νέο προϋπολογισμό και εκτός Βουλής. Για τον λόγο αυτό, θα έχει σήμερα συναντήσεις με εκπροσώπους των συνταξιούχων και θα επισκεφθεί κάποιο ΚΑΠΗ, ενώ την Παρασκευή θα έχει επαφές με κάποια άλλη «ευπαθή» κοινωνική ομάδα, πιθανότατα με νέους άνεργους.

Στην παρούσα φάση, προτεραιότητα για τον κ. Γ. Παπανδρέου αποτελεί όμως και η ολοκλήρωση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, η οποία τοποθετείται περί τα τέλη Ιανουαρίου. Η σύνταξη του προγράμματος, που εκπονεί επιτροπή υπό την κ. Αννα Διαμαντοπούλου, ανοίγει τον δρόμο για τη διεξαγωγή του προγραμματικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ο ακριβής χρόνος του οποίου θα εξαρτηθεί από τη γενικότερη πολιτική συγκυρία. Πάντως, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει γενικές κατευθύνσεις πολιτικής, ενώ τα όποια συγκεκριμένα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των ασθενέστερων τάξεων θα «κρατηθούν» από τον κ. Γ. Παπανδρέου ως όπλα για την προεκλογική περίοδο. Εξάλλου, στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως εάν τα μέτρα αυτά ανακοινωθούν νωρίτερα, η Ν. Δ. θα σπεύσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να τα ενσωματώσει στο δικό της πρόγραμμα, όπως διαφαίνεται ότι θα πράξει με την ελάχιστη εγγυημένη εθνική σύνταξη.

Παπανδρέου – Μπέκετ

Σημειώνεται τέλος ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε χθες με τη Βρετανίδα υπουργό Εξωτερικών κ. Μ. Μπέκετ, προκειμένου να την ενημερώσει για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε στον Λίβανο ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αξιοποίησε την ευκαιρία προκειμένου να υπογραμμίσει την πλήρη διαφοροποίησή του από την προσέγγιση του πρωθυπουργού της Βρετανίας κ. Τ. Μπλερ για την έναρξη απευθείας εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και κατεχομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή