Διπλή εκμετάλλευση από τη Χαρ. Τρικούπη

Διπλή εκμετάλλευση από τη Χαρ. Τρικούπη

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως μοχλό για τη διαμόρφωση ενός κοινού αντιπολιτευτικού μετώπου κατά της κυβέρνησης θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει τις επιθέσεις του κ. Β. Πολύδωρα εναντίον των κομμάτων της αριστεράς το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Γ. Παπανδρέου στην αυριανή ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό θα υποστηρίξει ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης με τις τοποθετήσεις του εκφράζει το αυταρχικό πρόσωπο της Ν.Δ. το οποίο ο κ. Κ. Καραμανλής επιχειρεί να αποκρύψει πίσω από το ιδεολόγημα του μεσαίου χώρου.

Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως το θέμα που έχει ανακύψει με τον κ. Β. Πολύδωρα μπορεί να τύχει μεγάλης πολιτικής εκμετάλλευσης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή επιφέρει πλήγμα προσωπικά στη μετριοπαθή εικόνα του κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα προκαλείται συνεχώς να λάβει σαφή θέση έναντι όσων υποστήριξε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Και δεύτερον, διότι συμβάλλει στη βελτίωση των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με τα κόμματα της Αριστεράς και κυρίως με τον ΣΥΝ. Πάντως, επί του παρόντος το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει στη στρατηγική της δημόσιας καταγγελίας του κ. Β. Πολύδωρα και συνολικά της κυβέρνησης και δεν πρόκειται να προβεί σε άλλες κινήσεις, όπως για παράδειγμα η υποβολή πρότασης μομφής κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Οπως αναφέρει κορυφαίο κοινοβουλευτικό στέλεσχος του ΠΑΣΟΚ, «δεν υπάρχει λόγος να αναληφθούν άλλες πρωτοβουλίες εν μέσω της συζήτησης επί του προϋπολογισμού».

Η «παλιά Δεξιά»

Ενδεικτική της στάσης που θα τηρήσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Πολύδωρα ήταν η χθεσινή τοποθέτηση του κ. Γ. Παπανδρέου στη χθεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου. Ο κ. Γ. Παπανδρέου ανέφερε πως «ο κ. Πολύδωρας δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση, αλλά αντιπροσωπεύει το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης και την παλιά Δεξιά, απέναντι στην οποία θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα δημοκρατικό μέτωπο καθώς καταρρέει ο μύθος του μεσαίου χώρου». Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ κ. Αλ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός έχει όμορη ευθύνη για τις επικίνδυνες απόψεις του υπουργού του», ενώ στο ίδιο μήκος κύμματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Π. Ευθυμίου. Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε πως ο κ. Πολύδωρας οδηγείται σε «πολιτική και δημοκρατική εκτροπή» και τα όσα υποστηρίζει «αφορούν την κυβέρνηση και αφορούν τον ίδιο τον πρωθυπουργό». Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου τα μέλη του οργάνου ανέπτυξαν τον προγραμματισμό στους τομείς ευθύνης του, ενώ ο κ. Γ. Παπανδρέου ανέφερε πως «ο ΟΤΕ διχάζει την κυβέρνηση λόγω της σύγκρουσης συγκεκριμένων συμφερόντων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή