Επίκεντρο αντιπαράθεσης ο κ. Πολύδωρας

Επίκεντρο αντιπαράθεσης ο κ. Πολύδωρας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αποσαφηνίσουν την πολιτική τους θέση με ξεκάθαρη καταδίκη των έκνομων πράξεων και συμπεριφορών, κάλεσε εκ νέου χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας τον ΣΥΝ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ. Επετέθη, μάλιστα, με αιχμηρές αναφορές εναντίον του προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου και του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος Δημήτρη Στρατούλη, χαρακτηρίζοντάς τους «έκνομους», διότι το κόμμα τους δεν καταδίκασε την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου. Αργά το βράδυ, στη Βουλή, ο κ. Πολύδωρας απέδωσε τις αναφορές αυτές σε γλωσσικό ολίσθημα. «Ζητώ συγγνώμη οίκοθεν και όχι επειδή οι προϊστάμενοι μου μου τράβηξαν το αυτί,» είπε. 

Στην ίδια κατεύθυνση, αλλά με πολύ προσεκτικές διατυπώσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος τόνισε ότι οφείλουν όλοι να καταδικάζουν ενέργειες που στρέφονται κατά της ζωής, της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών. Υπογράμμισε, πάντως, ότι η κυβέρνηση δεν στρέφεται εναντίον κομμάτων και δεν δαιμονοποιεί κανέναν, ενώ τόνισε ότι τα κόμματα κρίνονται από τον λαό και όχι από τις κυβερνήσεις.

Αντιθέτως, αιχμηρός κατά του κ. Πολύδωρα εμφανίστηκε ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχ. Λιάπης, υποστηρίζοντας ότι η τακτική του επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην πολιτική του «μεσαίου χώρου» και χαρακτηρίζοντας το υπουργείο Δημόσιας Τάξης «υπουργείο λόγων και όχι έργων».

Υψηλών τόνων ήταν οι αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΣΥΝ. Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για εκτροπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή