Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για Πολύδωρα

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για Πολύδωρα

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αρθρώσουν πολιτική θέση και να καταδικάσουν με κατηγορηματικότητα τα επεισόδια που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες εντός και εκτός Βουλής, κάλεσε εκ νέου χθες τον ΣΥΝ αλλά και το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Β. Πολύδωρας. Στο ίδιο μήκος κύματος -αλλά σε άλλο τόνο- κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος. Απαντώντας, ο ΣΥΝ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει τον Β. Πολύδωρα και από τον ίδιο να επανορθώσει, ενώ το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον υπουργό για εκτροπή.

Αργά, μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Πολύδωρας ανασκεύασε, λέγοντας ότι οι αναφορές εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ οφείλονταν σε γλωσσικό ολίσθημα. «Εσάς, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, ούτε όμοροι ούτε φίλοι ούτε τίποτα θεωρώ ότι είστε» είπε, αναφερόμενος στους κουκουλοφόρους. «Σας εγκαλώ ότι 20 χρόνια δεν τους εξουδετερώσατε» και προσέθεσε: «Οφείλω να πω ότι για το ερμηνευτικό του πράγματος δεν τους θεώρησα πότε έκνομους. Για το ηθικό, ζητώ συγγνώμη οίκοθεν και όχι επειδή οι προϊστάμενοί μου μου τράβηξαν το αυτί».

Νωρίτερα, σε μία χειμαρρώδη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας επανήλθε στις προχθεσινές του δηλώσεις, ζητώντας εκ νέου από τον ΣΥΝ να καταδικάσει κατηγορηματικά τα επεισόδια, ενώ άφησε αιχμές και κατά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι οι «ομάδες των ταραξιών είναι όμορες με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Δεν μπορούν να «το παίζουν και νταήδες και κρυπτόμενοι», είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απευθυνόμενος προς τον ΣΥΝ και πρόσθεσε: «Γιατί εγώ είμαι βαθύς δημοκράτης. Οι άλλοι θέλουν να εμπλουτίζουν το δημοκρατικό τους ήθος και με λίγο αντάρτικο των πόλεων».

Εν συνεχεία, επετέθη εκ νέου με δριμύτητα εναντίον του προέδρου του ΣΥΝ και του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, λέγοντας ότι ο ίδιος, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης μιας νόμιμης κυβέρνησης, δεν μπορεί να ζήσει εν δημοκρατία, (εκτός αν είναι εθελόδουλος), σε όσο χώρο του αφήσουν ο κύριος Αλαβάνος και ο κύριος Στρατούλης».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν πρέπει «ο κύριος Αλαβάνος και ο κύριος Στρατούλης να ζήσουν σε όσο χώρο τους αφήσετε εσείς;», ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απάντησε ότι εκείνος είναι νόμιμος και «αυτοί είναι έκνομοι», επειδή ο ΣΥΝ δεν καταδίκασε την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα.

«Είναι αυτονόητο ότι όλοι οφείλουν να καταδικάζουμε ενέργειες που στρέφονται κατά της ζωής, της ασφάλειας και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Πολύδωρα.

Ο κ. Ρουσόπουλος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει δήλωση που να στρέφεται εναντίον κομμάτων και πως η κυβέρνηση δεν δαιμονοποιεί κανέναν. Σε ερώτηση για το εάν ο κ. Πολύδωρας απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε θετικά, ενώ ερωτηθείς εάν οι δηλώσεις του κ. Πολύδωρα δικαιολογούν «υπερβολική συμπεριφορά από την πλευρά των αστυνομικών», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, πάντως, επικρατεί προβληματισμός για τις συνέπειες της μετωπικής αντιπαράθεσης κυβέρνησης – ΣΥΝ, κυρίως εν όψει της συζήτησης του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά και των αλλαγών που προωθούνται στον χώρο των πανεπιστημίων. Κυβερνητικά στελέχη, ωστόσο, υπενθυμίζουν ότι το καλοκαίρι ο ΣΥΝ είχε πρωτοστατήσει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την Παιδεία και εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει τη μεταρρύθμιση, ακόμη και εν μέσω έντονων συγκρούσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή