ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ

Στα ίχνη του δεκάχρονου με τις βόμβες μολότοφ

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έχει εντοπίσει σύμφωνα με πληροφορίες τον ανήλικο -ηλικίας 10 ετών κατά μαρτυρίες- που φέρεται να συμμετείχε τουλάχιστον δυο φορές σε επεισόδια γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Ο εντοπισμός του έγινε μέσω των βίντεο που μελέτησαν οι αστυνομικοί, στα οποία ο ανήλικος δράστης φαίνεται να εκτοξεύει πέτρες και μολότοφ εναντίον αστυνομικών. Σε βάρος του, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σχηματιστεί δικογραφία και ενδεχομένως τις επόμενες μέρες να κληθούν στην αστυνομία οι γονείς ή τα άτομα που έχουν την κηδεμονία προκειμένου να τους αποδοθούν ποινικές ευθύνες για παραμέληση του ανηλίκου. Εν τω μεταξύ, ποινική δίωξη σε βάρος των οκτώ αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή, άσκησε χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Φλωρίδης.

«Ο ΟΗΕ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΕΡΓΟΣ»

Ανάν: γρήγορη λύση στο Κυπριακό

Τη βεβαιότητά του ότι ο διάδοχός του Μπαν Κι Μουν, θα εργαστεί για την επανάληψη των συνομιλιών με σκοπό τη λύση του Κυπριακού εξέφρασε χθες ο αποχωρών, στα τέλη Δεκεμβρίου, γεν. γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, κ. Κόφι Ανάν. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συνέντευξης υπογράμμισε ότι «ο ΟΗΕ παραμένει ενεργοποιημένος στο ζήτημα της Κύπρου», προσθέτοντας ότι ο ειδικός του αντιπρόσωπος στο νησί, Μάικλ Μόλερ, στοχεύει «στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης» ανάμεσα στη Λευκωσία και το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. «Εχουμε συγκεκριμένες δραστηριότητες στις οποίες έχουν εμπλακεί και οι δύο πλευρές και τους έχω επισημάνει ότι την κατάλληλη στιγμή, όταν πιστεύουμε ότι ο χρόνος είναι κατάλληλος, θα ορίσουμε διαπραγματευτή πλήρους απασχόλησης για να εργαστεί μαζί τους», ανέφερε ο κ. Ανάν. Στη συνέχεια, τόνισε ότι «η ευθύνη θα πέσει στους ώμους του διαδόχου μου, και είμαι βέβαιος ότι θα προχωρήσει πάνω στην ίδια γραμμή», προσθέτοντας ότι «το Κυπριακό δεν είναι μόνο θέμα που επηρεάζει τις δύο κοινότητες ή την Τουρκία και την Ελλάδα, αλλά σήμερα έχει γίνει ευρωπαϊκό πρόβλημα και είναι κάτι που πρέπει να επιλύσουμε, όσο πιο γρήγορα μπορούμε», κατέληξε ο κ. Ανάν, ο οποίος είχε χθες συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΕΝΤΑΣΗ

Τουρκική ακταιωρός στα Ιμια

Τουρκική ακτοφυλακίδα προσέγγισε χθες την περιοχή των Ιμίων, χωρίς πάντως να σημειωθεί κάποιο περιστατικό μεταξύ αυτής και του Λιμενικού Σώματος. Το τουρκικό σκάφος έφτασε στην περιοχή ύστερα από ελληνικά αλιευτικά, αλλά λίγο αργότερα αποχώρησε. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέφεραν χθες στις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους το περιστατικό διογκωμένο με στοιχεία ελληνοτουρκικής κρίσης, που ποτέ όμως δεν συνέβησαν. Λίγο αργότερα, όμως, το ημιεπίσημο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή αναφέρθηκε στο περιστατικό με τις πραγματικές τους διαστάσεις.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Στην περιφέρεια το 82% του Δ΄ ΚΠΣ

Για το έργο του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης που συντελέστηκε το 2006 και τον προγραμματισμό των δράσεων για το 2007, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, ο κ. Πρ. Παυλόπουλος. Η ενημέρωση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον εν όψει της έναρξης από 1.1.2007 του Δ΄ ΚΠΣ, το 82% του οποίου θα απορροφηθεί από την περιφέρεια. Οπως δήλωσε ο υπουργός συζητήθηκαν επίσης, θέματα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η οποία αφορά τη διαφάνεια και την εξυπηρέτηση του πολίτη, τα θέματα που αφορούν την αποκέντρωση και την Αυτοδιοίκηση και ζητήματα μετανάστευσης.

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Φεβρουάριο το νέο Πτωχευτικό

Την πορεία των νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς βρίσκονται υπό αναμόρφωση τέσσερις βασικοί κώδικες του Δικαίου, συζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής με τον αρμόδιο υπουργό κ. Αν. Παπαληγούρα. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στα μέσα του Φεβρουαρίου θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, ενώ και ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας υπολογίζεται ότι εντός επίσης του Φεβρουαρίου θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση. Σε ό,τι αφορά τον Ποινικό Κώδικα, ο κ. Παπαληγούρας εκτίμησε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί. Αμέσως μετά έπεται ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή