Αντιδράσεις από την Αριστερά

Αντιδράσεις από την Αριστερά

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύτατες αντιδράσεις και από τα δύο κόμματα της Αριστεράς προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Βύρωνα Πολύδωρα. Με εκτενή του ανακοίνωση ο Συνασπισμός υποστήριξε ότι «η Νεοδεξιά που βρίσκεται σήμερα στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να επαναφέρει την ΕΛ.ΑΣ. σε προχουντικό μετεμφυλιακό επίπεδο» και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να αποδοκιμάσει ευθέως τις δηλώσεις του κ. Πολύδωρα, ο οποίος στοχοποιεί το κόμμα μας σε μια προφανή προσπάθεια αντιπερισπασμού από τις δικές του ευθύνες».

«Μέσα στον χώρο της ΕΛ.ΑΣ. και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν υπάρχουν μόνο αστυνομικοί «τύπου Μπαλάσκα» που παριστάνουν τις ζαρντινιέρες, αλλά και χιλιάδες δημοκρατικοί αστυνομικοί που εργάζονται σιωπηλά παράγοντας έργο με σωφροσύνη και ανθρωπισμό» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΝ, η οποία χαρακτηρίζει «ισοπεδωτική, αντιδημοκρατική και επικίνδυνη τη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται για την πλήρη δεξιοποίηση του χώρου, με απώτερο στόχο να εκλείψει κάθε διαφορετική άποψη από το πνεύμα “Μπαλάσκα-Πολύδωρα”».

Τη φράση «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» χρησιμοποίησε από την πλευρά του το ΚΚΕ υποστηρίζοντας ότι «η ακίνδυνη για την αντιλαϊκή πολιτική, για το σύστημα και για τους μηχανισμούς του δράση των κουκουλοφόρων, που σε ορισμένες περιπτώσεις γεννάει και ερωτήματα, χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την αυξανόμενη κρατική βία κατά της μόνης δύναμης που μπορεί να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή