Εφ’ όλης της ύλης επίθεση από τον κ. Γ. Παπανδρέου

Εφ’ όλης της ύλης επίθεση από τον κ. Γ. Παπανδρέου

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βασικό πυρήνα της ομιλίας του, ότι ο προς ψήφιση προϋπολογισμός είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης και όσο νωρίτερα η Ν.Δ. αποχωρήσει από την εξουσία τόσο το καλύτερο θα είναι για τη χώρα, θα αντιπαρατεθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή σήμερα στη Βουλή. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Γ. Παπανδρέου, παρότι θα σχολιάσει την τροφοδοτούμενη και από κυβερνητικά στελέχη φιλολογία περί πρόωρων εκλογών, δεν πρόκειται να ζητήσει ο ίδιος την άμεση προσφυγή στις κάλπες, με το σκεπτικό ότι η αντιπολίτευση δεν είναι σε θέση να την επιβάλλει.

Παράλληλα, αναμένεται να υποστηρίξει πως τα τρία τελευταία χρόνια με τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση υπήρξε υποχώρηση της Ελλάδας σε όλους τους τομείς, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει στην ανακολουθία του κ. Κ. Καραμανλή και στην αδυναμία του να υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα απαριθμήσει ανά τομέα κυβερνητικής πολιτικής «τι έλεγε η Ν.Δ. και τι δεν έχει πράξει». Επίσης, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα αναφερθεί εκτενώς στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, επιχειρώντας να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό ότι με σειρά νόμων και αποφάσεων της Ν.Δ. συντελέστηκε μεγάλη αναδιανομή πλούτου από τις ασθενέστερες στις οικονομικά ισχυρότερες τάξεις. Στο ανωτέρω πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναφερθεί και στον υπερδανεισμό των νοικοκυριών, στον οποίο και θα αποδώσει τους σχετικά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που πάντως θα προσθέσει ότι υπολείπονται του 5%, για το οποίο είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο κ. Κ. Καραμανλής.

Τέλος, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει «κωδικοποιημένες» τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, ενώ θα αναφερθεί εκτενώς και στο θέμα που έχει ανακύψει με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Β. Πολύδωρα. Ηδη, χθες, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Αθανασάκης ανέφερε για τον κ. Πολύδωρα πως «είτε θα πρέπει να παραιτηθεί ή να τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή