ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΛΙΑΝΗ

Μπενάκη: Στη Βουλή το αρχείο Α. Παπανδρέου

Πρόταση, να φιλοξενήσει η Βουλή των Ελλήνων το αρχείο του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, έκανε στην κ. Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου, η πρόεδρος του Σώματος κ. Αννα Μπενάκη – Ψαρούδα, στη συνάντηση που είχαν χθες στη Βουλή. Η κ. Λιάνη – Παπανδρέου επιφυλάχθηκε να απαντήσει έως σήμερα, ενώ σε δηλώσεις της ανέφερε ότι για το θέμα έχει ζητήσει επανειλημμένως συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει. Διέψευσε επίσης ότι έχει πουλήσει κειμήλια του Ανδρέα Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις. Αργότερα η κ. Λιάνη – Παπανδρέου συναντήθηκε, πάντως, για το ίδιο θέμα με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Αθανασάκη, ενώ ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Ευθυμίου δήλωσε ότι το αρχείο «είναι σκόπιμο να είναι ενιαίο στο Ιδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου».

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Κάμερες στον Αρειο Πάγο

Τρεις κάμερες σε κάθε όροφο του Αρείου Πάγου, στους διαδρόμους και έξω από τις δικαστικές αίθουσες τοποθετούνται «για λόγους ασφαλείας». Για την προμήθειά τους εγκρίθηκε χρηματικό κονδύλι από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ, όπως σχολίαζαν δικαστικοί κύκλοι, για την εγκατάστασή τους δεν έχει ληφθεί απόφαση από την Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου. Παράλληλα, το νέο τριμελές Συμβούλιο Επιθεώρησης και οι επιθεωρητές δικαστικών λειτουργών και δικαστηρίων σε 10 δικαστικές περιφέρειες κληρώθηκαν χθες στον Αρειο Πάγο. Πρόεδρος του τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης επελέγη, για το διάστημα μέχρι και 15 Ιουλίου 2007, ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Χρ. Μπαλντάς, με αναπληρώτή τον κ. Αθαν. Κρητικό. Τα δύο άλλα μέλη θα είναι οι αρεοπαγίτες Ιω. Παπανικολάου και Γ. Καράμπελας. Οι νέοι επιθεωρητές είναι οι αρεοπαγίτες Γ. Φώσκολος, Β. Ρήγας, Δημ. Δαλιάνης, Ελ. Βορτσέλας, Β. Μαρκής, Φ. Καϋμενάκης, Ελ. Μουγάκου-Μπρίλλη, Ελ. Μαραμαθά, Χρ. Γεωργαντόπουλος και Αν. Περίδης.

ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Η Αθήνα αποδοκιμάζει

«Η Ελλάδα είναι αντίθετη στη θανατική ποινή. Οπως και η Ε.Ε. καταδικάζει την επιβολή της θανατικής ποινής κατά των πέντε Βουλγάρων νοσοκόμων και του Παλαιστίνιου γιατρού που έχουν περάσει ήδη επτά χρόνια στη φυλακή», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι αναμένουμε πως τελικώς οι αρμόδιες δικαστικές αρχές της Λιβύης θα δώσουν δίκαιη λύση στο ανθρωπιστικό αυτό θέμα, η οποία θα σέβεται την αρχή της ισότητας απέναντι στον νόμο και της δίκαιης δίκης.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

«Αντικομμουνιστικό κλίμα»

«Νοσηρό αντικομμουνιστικό κλίμα, που μπορεί να οδηγήσει σε ένα «κυνήγι μαγισσών», που θα πλήξει τα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών», διαβλέπουν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ σε επιστολή που απέστειλαν προς βουλευτές των κομμάτων. Ως κρούσματα, «που γεννούν ανησυχία», οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν: «Το γνωστό ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο προωθεί μέτρα καταστολής κατά των κομμουνιστικών κομμάτων και της «κομμουνιστικής ιδεολογίας», το οποίο έχει αρχίσει να υλοποιείται σε μια σειρά από χώρες, ανοίγοντας το δρόμο για διώξεις. Στις χώρες της Βαλτικής (Εσθονία, Λεττονία, Λιθουανία)», προσθέτουν, «έχουν ψηφισθεί νόμοι που απαγορεύουν την κομμουνιστική προπαγάνδα και συνεχίζονται οι ποικιλόμορφες διώξεις κατά των κομμουνιστών. Στο Ευρωκοινοβούλιο εγκρίθηκε στις 26.10.2006 ψήφισμα που καταδικάζει την κομμουνιστική ιδεολογία. Στην Τσεχία, με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, απαγορεύθηκε η λειτουργία της οργάνωσης της νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τσεχίας – Μοραβίας και στην Ουκρανία ψηφίστηκε νόμος που επιβάλλει πρόστιμο σε όποιον δεν χαρακτηρίζει» γενοκτονία κατά του ουκρανικού έθνους από την ΕΣΣΔ» το λιμό της περιόδου 1932-1933».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή