A. Λοβέρδος: «Δικά μας τα έργα, που παρουσιάζει ως νέα ο κ. Γ. Σουφλιάς»

A. Λοβέρδος: «Δικά μας τα έργα, που παρουσιάζει ως νέα ο κ. Γ. Σουφλιάς»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ανύπαρκτο χαρακτήρισε το έργο του ΥΠΕΧΩΔΕ στην τριετία ο υπεύθυνος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ κ. Α. Λοβέρδος, ο οποίος εστίασε την κριτική του στα 180 έργα που, όπως τόνισε, απεντάσσονται από το Γ΄ΚΠΣ και οδεύουν προς το ΕΣΠΑ (Δ΄ ΚΠΣ): «Θα σας πάρουν στο κατόπι οι τοπικές κοινωνίες, όταν αντληφθούν για ποια μεγάλα έργα πρόκειται». Χαρακτήρισε αρνητική συνέπεια την για ενάμιση χρόνο καθυστέρηση ψηφίσεως του νέου νόμου για τα δημόσια έργα, παντελώς αποτυχημένο τον νέο μελετητικό νόμο, καθώς και την τιμολόγηση των έργων. Τέλος, για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα ο κ. Λοβέρδος κατέθεσε στη Βουλή τρία δελτία Τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ επί υπουργίας Κ. Λαλιώτη, που όλα τα σημερινά έργα τα οποία παρουσίασε ως νέα ο κ. Σουφλιάς, είχαν ήδη από τότε φθάσει στο στάδιο της νομιμοποίησης των κοινοπραξιών. Παρεμβαίνοντας, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Φώλιας τόνισε ότι τα έργα δεν εγκαταλείπονται, αλλά απλώς θα αρχίσουν στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ και θα ολοκληρωθούν με το Δ΄ ΚΠΣ.

Κατά την υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μαρία Δαμανάκη η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική ακραίας αναδιανομής, η οποία πλήττει όλο και περισσότερο τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού, ενώ αρνείται την έννοια της κοινωνικής ευθύνης για μεγάλα προβλήματα, όπως η εργασία, η παιδεία, η υγεία και η ασφάλιση, για τα οποία εναποθέτει τις ελπίδες της στον ιδιωτικό τομέα, στην ανταποδοτικότητα και στη φιλανθρωπία. Ως βασική διαφορά μεταξύ κυβερνήσεως και ΠΑΣΟΚ προσδιόρισε την προσέγγιση του κοινωνικού αγαθού για μεν την κυβέρνηση μέσα από την ελευθερία των ατομικών επιλογών, που προσφέρει η αγορά, για δε το ΠΑΣΟΚ μέσα από την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, που σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με το κρατικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή