M. Λιάπης: Μεταρρυθμίσεις με κοινωνική ευαισθησία

M. Λιάπης: Μεταρρυθμίσεις με κοινωνική ευαισθησία

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμφαση στην ανάγκη των μεταρρυθμίσεων, αλλά με κοινωνική συναίνεση και ευαισθησία, προκειμένου να είναι αποτελεσματικές, ήταν το σαφές μήνυμα που εξέπεμψε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχ. Λιάπης: «Οι μεταρρυθμίσεις δεν αποτελούν αυτοσκοπό, αλλά έχουν τελικό αποδέκτη τον ίδιο τον πολίτη. Αυτός είναι ο ιδεολογικός μας πυρήνας, ο φιλελευθερισμός με έκδηλη κοινωνική ευαισθησία».

Αναφορικά με την Ολυμπιακή τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή υπέρ της ιδιωτικοποίησης και είναι σε εξέλιξη σειρά νομικών διαδικασιών με προϋπόθεση πάντα την επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση: «Μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων τα πράγματα θα ισχύουν όπως σήμερα. Δηλαδή η Ολυμπιακή θα συνεχίσει να πετάει, μέχρι να καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή λύση που επιδιώκουμε».

«Υλοποίηση της προγραμματικής δέσμευσης της Ν. Δ.» χαρακτήρισε την περαιτέρω αποκρατικοποίηση και την κατάρτιση νέου κανονισμού λειτουργίας στον ΟΤΕ, υπογραμμίζοντας ότι επιδιώκεται μια στρατηγική συμμαχία με ιδιώτη επενδυτή, αλλά και η προσαρμογή του μάνατζμεντ στα δεδομένα της απελευθερωμένης αγοράς τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να ενδυναμωθεί περισσότερο ο ανταγωνισμός προς όφελος του καταναλωτή. Πρόσθεσε ότι τα εχέγγυα για την περαιτέρω ενίσχυση του Οργανισμού είναι προϋπόθεση για την επιλογή του επενδυτή και ότι τρεις οικονομικοί σύμβουλοι έχουν επιλεγεί για να διερευνήσουν τα ενδεχόμενα που υπάρχουν σήμερα στη διεθνή αγορά.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στα νέα προγράμματα που δρομολογούνται ειδικότερα στον ΟΣΕ, στις επεκτάσεις σε πέντε σταθμών του προαστιακού, και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Απαντώντας στα περί κοινωνικής συναινέσεως για τις μεταρρυθμίσεις ο κ. Τ. Χυτήρης σχολίασε: «Ο πρωθυπουργός δεν πολυνοιάζεται, παραχωρεί και αδιαφορεί, ενώ ο Σουφλιάς κάτι υποψιάζεται. Τα θέματα της Ολυμπιακής και του ΟΣΕ ο υπουργός Μεταφορών συζήτησε εξάλλου και με τον πρωθυπουργό στη συνάντηση που είχαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Λιάπης δήλωσε ότι ο ΟΣΕ μπαίνει σε νέα φάση, καθώς διαχωρίζονται οι δομές και η λειτουργία του και εξέφρασε την ελπίδα να ανακάμψει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή