Μάχη στην ΚΕΔΚΕ για 17 δισ. ευρώ

Μάχη στην ΚΕΔΚΕ για 17 δισ. ευρώ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 17 δισ. ευρώ, που θα κληθεί να διαχειριστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τους πόρους του Δ΄ ΚΠΣ βρίσκονται πίσω από την αντιπαράθεση της ΚΕΔΚΕ με το υπουργείο Εσωτερικών. Μια αντιπαράθεση που οδηγεί σε διχασμό την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων. Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ενωσης, που συνήλθε χθες με αντικείμενο τις αλλαγές στον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της, διεξήχθη σε κλίμα οξύτατης αντιπαράθεσης και με αμφισβητούμενη κατάληξη. Η πλειοψηφία, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ότι ελήφθη απόφαση υπέρ της άμεσης απόσυρσης του προεδρικού διατάγματος του υπουργού Εσωτερικών. Αντιθέτως, η μειοψηφία, που πρόσκειται στη Ν.Δ. κατήγγειλε τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Π. Κουκουλόπουλο για πραξικόπημα και αντιτείνει ότι η συνέλευση διαλύθηκε χωρίς να ληφθούν αποφάσεις.

Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών τόνιζαν ότι μετά τις χθεσινές εξελίξεις κλείνει κάθε δίοδος επικοινωνίας της ΚΕΔΚΕ και το προεδρικό διάταγμα θα προωθηθεί προς έγκριση στο ΣτΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή