Πρ. Παυλόπουλος: Οι πολίτες επικροτούν το έργο μας

Πρ. Παυλόπουλος: Οι πολίτες επικροτούν το έργο μας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τομείς που τα τελευταία χρόνια βρίσκονταν σταθερά στις πρώτες θέσεις της «μαύρης λίστας» από πλευράς κρίσης πολιτών, κατατάσσονται πλέον από τους ίδιους στα θετικά σημεία εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Αναφερόμενος στους συμβασιούχους, είπε ότι από τους 72.926 που υπέβαλαν αίτηση για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, μονιμοποιήθηκαν οι 32.924 έναντι κανενός με το διάταγμα Ρέππα – Σκανδαλίδη. Ηταν συμβασιούχοι που δεν προσελήφθησαν επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, ενώ ελήφθη μέριμνα με τη μοριοδότηση για όσους κρίθηκε ότι δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οσον αφορά τα ΚΕΠ, τόνισε ότι αυτά έχουν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τον πολίτη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο αριθμός των υποθέσεων που διεκπεραιώθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια από τα Κέντρα υπερπενταπλασιάσθηκε και μειώθηκε σχεδόν στον μισό ο χρόνος έκδοσης των βασικών πιστοποιητικών που ζητούνται.

Στο Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας τον Μάρτιο του 2004 το ύψος των υπογεγραμμένων συμβάσεων ανερχόταν μόλις στο 1,53 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά σήμερα φτάνουν στα 515 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερα αποκαλυπτική, χαρακτήρισε ο κ. Παυλόπουλος, την τελευταία έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2005, στην οποία ομολογείται ότι σημειώθηκε η καλύτερη επίδοση των τελευταίων 11 ετών στην καταπολέμηση της υπαίτιας παραβίασης και παράκαμψης του Συμβουλίου (μέσος όρος 1994-2004 ήταν 62,2%, το 2005 32,2%).

Τέλος, τα τρία και πλέον τελευταία χρόνια της κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ ο μέσος όρος απορροφητικότητας των 13 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ήταν κάτω από 15,6% και μάλιστα με πληθώρα ατασθαλιών διαχείρισης των κοινοτικών πόρων, για τα οποία ζητήθηκαν πίσω 1,25 δισ. ευρώ.

Ο μέσος όρος απορροφητικότητας σήμερα αναμένεται να πλησιάσει στα τέλη του έτους το 60%. Στους νομοθετικούς στόχους του νέου έτους έθεσε το νέο Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, καθώς και τον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, την κατάθεση νέου νόμου για τη μετανάστευση και του νόμου για την ψήφο από εκλογείς εκτός της ελληνικής επικρατείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή