H εκδοχή των Βέλγων για το επεισόδιο με τον Μίχα

H εκδοχή των Βέλγων για το επεισόδιο με τον Μίχα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δική της οπτική γωνία και διάσταση στο επεισόδιο που διαδραματίσθηκε τη νύχτα της Τρίτης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών με πρωταγωνιστή τον νομάρχη Πειραιώς Γ. Μίχα δίνει η βελγική πλευρά, με δηλώσεις εκπροσώπων της βελγικής ομοσπονδιακής αστυνομίας και της εταιρείας που εξυπηρετεί την Ολυμπιακή στο Βέλγιο, Aviapartner. Σύμφωνα λοιπόν με εκπρόσωπο της τελευταίας, το θερμό επεισόδιο άρχισε στις 11.00 το βράδυ της Τρίτης με τις διαμαρτυρίες ορισμένων επιβατών της Ο. Α. λόγω της ακύρωσης της πτήσης της εταιρείας προς την Αθήνα και ιδίως τις διαμαρτυρίες «ενός ατόμου», του οποίου επιπλέον είχε χαθεί προσωρινά (για περίπου μισή ώρα) η βαλίτσα.

Σύμφωνα με την ίδια εκπρόσωπο, το «άτομο» αυτό, προφανώς ο κ. Μίχας, αν και η ιδιότητά του έγινε γνωστή στους Βέλγους πολύ αργότερα, επέδειξε προς το προσωπικό της εταιρείας συμπεριφορά τόσο «φραστικά βίαιη και επιθετική» που οι υπάλληλοι θορυβημένοι κάλεσαν την αστυνομία. Η εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας Ελς Κλίμπουτ δηλώνει ότι οι υπάλληλοι της Aviapartner υπέδειξαν τον κ. Μίχα ως υποκινητή του επεισοδίου στους αστυνομικούς που έφθασαν επί τόπου κι εκείνοι προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, όμως στάθηκε αδύνατον να συνεννοηθούν μαζί του, παρότι του απευθύνθηκαν και στα γαλλικά και στα αγγλικά.

Βλέποντας, συνεχίζει η εκπρόσωπος της αστυνομίας, ότι τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο και δεδομένου ότι το όλο περιστατικό σημειώθηκε σε αεροδρόμιο, όπου ούτως ή άλλως η επαγρύπνηση είναι αυξημένη, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον κ. Μίχα να τους δώσει τα στοιχεία του, όπως σαφώς ορίζει η βελγική νομοθεσία για τέτοιες περιπτώσεις. Εκείνος όμως αρνήθηκε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, όπως αρνήθηκε να τους δώσει και το διαβατήριό του. Τότε ο ένας εκ των αστυνομικών του πέρασε «χαλαρά» χειροπέδες στο ένα χέρι, χωρίς αυτό να στοιχειοθετεί σύλληψή του, αλλά «απόπειρα να του καταστεί σαφής η σοβαρότητα της καταστάσεως», τονίζει η ίδια εκπρόσωπος. Προσθέτει δε, ότι ο ίδιος ο κ. Μίχας έσφιξε τις χειροπέδες στο χέρι του και το επέδειξε στις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων. Αποκορύφωμα ήταν η πτώση του νομάρχη στο έδαφος, ο οποίος μάλιστα συμπαρέσυρε και τραυμάτισε ελαφρά, πάντοτε κατά την ίδια εκπρόσωπο, δύο αστυνομικούς. Στο σημείο αυτό παρενέβησαν κάποιοι πιο ψύχραιμοι, έφθασαν και ενισχύσεις της αστυνομίας και στις 11.35 το επεισόδιο έληξε χωρίς άλλες περιπέτειες, πλην της υποδοχής της αποστολής στο Αμστερνταμ, ώρες αργότερα, από τα ολλανδικά ΜΑΤ, για παν ενδεχόμενο…

Η εκδοχή του κ. Μίχα είναι εντελώς αντίθετη, καθώς καταγγέλλει ότι ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με την τύχη της βαλίτσας της κ. Γεννηματά για να βρεθεί στη συνέχεια με χειροπέδες επί μιάμιση ώρα και αποδίδει το όλο θέμα «στο κλίμα τρομοϋστερίας», που επικρατεί σε όλο τον κόσμο. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε σχετικά ότι σε υπηρεσιακό επίπεδο ζητήθηκε πλήρης ενημέρωση για το επεισόδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή