Απρίλιο προβλέπει το ΠΑΣΟΚ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκτίμηση ότι η χώρα οδεύει σε πρόωρες εκλογές στα τέλη Απριλίου συγκλίνουν τα περισσότερα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να διερμηνεύσουν την προχθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή στη Βουλή.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως ο κ. Κ. Καραμανλής με τις τοποθετήσεις του άφησε επί της ουσίας ανοικτό το ενδεχόμενο να μην εξαντλήσει την τετραετία. Επίσης, παρατηρούν πως ο κυβερνητικός σχεδιασμός, όπως προέκυψε από το περιεχόμενο της πρωθυπουργικής ομιλίας, έχει ορίζοντα λίγων μηνών και όχι μέχρι το τέλος του 2007. Πάντως, θα πρέπει να επισημανθεί πως μια ισχυρή μειοψηφία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να «υποχρεωθεί» να εξαντλήσει την τετραετία, καθώς υποστηρίζει ότι οι δημοσκοπήσεις δεν πρόκειται να δίδουν εφεξής το ασφαλές προβάδισμα υπέρ της Ν. Δ. που θα επιζητεί ο κ. Κ. Καραμανλής προκειμένου να αναλάβει το «ρίσκο» της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Σε κάθε περίπτωση, βούληση του κ. Γ. Παπανδρέου είναι το ΠΑΣΟΚ από τις αρχές του νέου χρόνου να τεθεί σε εκλογική ετοιμότητα και να αξιοποιήσει τη θετική δυναμική που, όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του, δημιούργησαν οι πρόσφατες οργανωτικές αλλαγές και η παρουσία του στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού.

Στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για την έκβαση της πενθήμερης κοινοβουλευτικής μάχης με τη Ν. Δ. για δύο λόγους: πρώτον, για την παρουσία του ίδιου του κ. Γ. Παπανδρέου, καθώς η ομιλία του είχε σαφές αντιπολιτευτικό αλλά και προγραμματικό στίγμα. Και δεύτερον, διότι σε αντίθεση με πέρυσι η διάταξη και η παρουσία των βουλευτών, που έλαβαν τον λόγο, ήταν συντονισμένη και συντεταγμένη. Οπως τονίζεται, όλα τα μέλη του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου -δηλαδή το σύνολο των «πρωτοκλασάτων» στελεχών- παρενέβησαν και επιχείρησαν να αποδομήσουν την κυβερνητική πολιτική στους τομείς ευθύνης τους, ενώ για πρώτη φορά υπήρξε προγραμματισμός και συνεννόηση με τους βουλευτές, ώστε οι τελευταίοι να καλύπτουν τα όποια κενά ανέκυπταν. Επίσης, για πρώτη φορά υπήρξε «ισορροπία» μεταξύ των αναφορών στην μελλοντική πορεία του ΠΑΣΟΚ και στα κυβερνητικά του πεπραγμένα την περίοδο Σημίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή