Κερδισμένος από την πενθήμερη συζήτηση στη Βουλή ο κ. Γ. Αλογοσκούφης

Κερδισμένος από την πενθήμερη συζήτηση στη Βουλή ο κ. Γ. Αλογοσκούφης

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πρωταγωνιστή της πενθήμερης συζήτησης του προϋπολογισμού αναδείχθηκε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης. Η ικανοποίησή του, τα ξημερώματα της Παρασκευής μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, ήταν εμφανής. Η εικόνα του δε, εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή των προηγούμενων ημερών, όταν σοβούσε η διαμάχη του με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά.

Η ικανοποίηση δεν οφείλεται μόνον στην, αναμενόμενα πανηγυρική, υπερψήφιση του τρίτου προϋπολογισμού της Ν. Δ., αλλά και στο γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομίας καταξιώθηκε ως πρωταγωνιστικό πρόσωπο της κυβερνητικής παράταξης. Στο διάστημα των τριών τελευταίων εβδομάδων, πέτυχε όχι μόνον να αντιστρέψει την αίσθηση φθοράς από την, και εκ των έσω, κριτική για τον ΟΤΕ αλλά, στην πράξη, να κεφαλαιοποιήσει ως προσωπική επιτυχία την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και τη βελτίωση των μεγεθών της οικονομίας. Οπως σημειώνουν στενοί του συνεργάτες, «ο προϋπολογισμός αυτός ήταν οι κόποι τριών ετών και δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε να «καεί» από τις όποιες ενδοκυβερνητικές τριβές». Αυτή ακριβώς η επιδίωξη ξεδιπλώθηκε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, όταν ακόμη και με ολιγόλεπτες παρεμβάσεις, ο κ. Αλογοσκούφης έδινε την είδηση που θα κυριαρχούσε στα πρωτοσέλιδα της επόμενης ημέρας.

Τη Δευτέρα ήταν η ανακοίνωση για την πτώση των ποσοστών ανεργίας στη χώρα, την Τρίτη η εξαγγελία για τη χορήγηση των «laptop των 100 ευρώ» στους μαθητές και την Τετάρτη η πλέον πολιτική του ομιλία με το σύνθημα «ό, τι υποσχόμαστε, το υλοποιούμε». Σε αυτήν του την παρέμβαση, επέμεινε ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν προωθούνται για εισπρακτικούς λόγους ή στο πλαίσιο μιας νεοφιλελεύθερης αντίληψης, αλλά «με το βλέμμα στην κοινωνία και προς όφελος των πολιτών». Χρησιμοποίησε, δε, το παράδειγμα της μειούμενης ανεργίας ως ενδεικτικό της αποτελεσματικότητας της οικονομικής πολιτικής.

Ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε τη συνέπεια λόγων – πράξεων της κυβέρνησης, κάτι που θα πράττει εφεξής μέχρι τις εθνικές εκλογές.

«Πραγματοποιήσαμε ό, τι υποσχεθήκαμε στους πολίτες, όπως ακριβώς θα πράξουμε και για ό, τι εξαγγείλουμε για τη νέα τετραετία», είναι η πρόταση που συμπυκνώνει τη στρατηγική του.

Στη «φαρέτρα» του θα υπάρχουν και δύο σημαντικά επικοινωνιακά βέλη: η εξαγγελία της ελάχιστης εθνικής, εγγυημένης σύνταξης και η ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ στις κατώτατες συντάξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή