ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

MHNYMA TOY ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

«Να διδαχθούμε όλοι από την πορεία των ομογενών»

«Οι Ελληνες ομογενείς ως ενεργοί πολίτες των χωρών τους, με άρρηκτους δεσμούς με την Ελλάδα, αλλά και με οικουμενικούς ορίζοντες ενδιαφερόντων, συμβάλλουν πολλαπλά ώστε ο Ελληνισμός να κατέχει τη θέση που του πρέπει στο νέο διεθνές περιβάλλον του 21ου αιώνα», επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας στο μήνυμά του προς τους απόδημους Ελληνες με την ευκαιρία των Χριστουγέννων. «Στη νέα παγκόσμια πραγματικότητα, καλούμαστε εμείς οι Ελληνες του μητροπολιτικού κέντρου να διδαχθούμε από τη δική σας πορεία, καθώς μέσα σε αντίξοες συνθήκες καταφέρατε να ενσωματωθείτε υποδειγματικά, χωρίς να λησμονήσετε την ταυτότητά σας, και να προσφέρετε στις χώρες εγκατάστασης και διαβίωσής σας, στηρίζοντας τη μητέρα πατρίδα, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως γέφυρα συνεργασίας των διαφορετικών λαών και κοινωνιών, «συμπληρώνει το μήνυμά του ο κ. Παπούλιας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ TH NEA ΚΑΠ

Στον πρωθυπουργό ο κ. Μπασιάκος

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, κ. Κ. Καραμανλή είχε χθες το πρωί, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευ. Μπασιάκος προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα από την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Κλίμα δυσαρέσκειας έχει διαμορφωθεί ακόμα και σε μερίδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος όσον αφορά τη διαδικασία καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, εφόσον 48.000 αγρότες δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από την επιδότηση, που δικαιούνται ενώ οι υπόλοιποι έχουν εισπράξει προκαταβολές. Σύμφωνα με τον κ. Μπασιάκο προκειμένου να καταβληθεί το σύνολο των επιδοτήσεων πρέπει να ολοκληρωθούν οι αναγκαίοι έλεγχοι. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπασιάκος τόνισε ότι έχει αναστραφεί το κλίμα σε σχέση με τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος, το οποίο, όπως τόνισε, την τελευταία διετία έχει αυξηθεί κατά 2,5%. Ο κ. Μπασιάκος επίσης διένειμε φυλλάδιο με τις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά το αγροτικό τομέα, οι οποίες, όπως υποστήριξε, περιλαμβάνουν αντιφατικά στοιχεία.

«ΜΑΥΡΑ TAMEIA» SΙΕΜΕΝS

Ανάμειξη κυπριακής εταιρείας

Η εμπλοκή κυπριακής εταιρείας στο σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens αποτελούσε χθες κύριο θέμα δύο κυπριακών εφημερίδων, του «Φιλελεύθερου» και της «Αλήθειας». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Εισαγγελία του Μονάχου ανακάλυψε εμβάσματα συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ που μεταβιβάστηκαν σε λογαριασμούς κυπριακής εταιρείας, μόνο κατά το 2006, από «μαύρο ταμείο», ύψους 77,6 εκατ. Το νέο σχετικό με την Κύπρο εύρημα της γερμανικής Εισαγγελίας, διαπιστώθηκε από δύο εσωτερικές εκθέσεις του οικονομικού ελεγκτή της Siemens, της γνωστής KPMG, που κατασχέθηκαν από την Αστυνομία της Γερμανίας και σχετίζονται με τα τμήματα τηλεπικοινωνιών. Οι δύο εφημερίδες επικαλούνται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, σύμφωνα με το οποίο το ποσό των 77,6 εκατ. ευρώ διοχετεύτηκε μέσω της Κύπρου σε 14 συνολικά χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, ενώ έμβασμα ύψους 30 εκατ. ευρώ έγινε σε κυπριακή εταιρεία.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ο Γ. Παπανδρέου στα Οινόφυτα

Τα Οινόφυτα επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ενημερώθηκε για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και μετέβη στο νηπιαγωγείο της πόλης, όπου παρακολούθησε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή και αντήλλαξε ευχές με τα παιδιά και τους γονείς τους. Στον ναό των Αγίων Αναργύρων, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πατέρα Ιωάννη Οικονομίδη, ο οποίος συμμετέχει στη ΜΚΟ «Ινστιτούτο Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού». Ο κ. Οικονομίδης ανέφερε ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι πολύ άσχημη, καθώς δεκάδες εργοστάσια δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα να εκλύονται διοξίνες από την ανεξέλεγκτη καύση τοξικών αποβλήτων, οι καμινάδες να λειτουργούν χωρίς φίλτρα με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται και η ατμόσφαιρα αλλά και τα ύδατα της περιοχής. «Δεν θέλουμε να φύγουν οι βιομηχανίες, αλλά να ληφθούν μέτρα για τη σωστή λειτουργία τους», είπε ο κ. Οικονομίδης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι υπάρχει ανάγκη σοβαρής υποδομής και περιβαλλοντικής προστασίας στην περιοχή που να συνδυάζει την ανάπτυξη, την ποιότητα και την αειφορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή