Κατανάλωση, τζόγος και δάνεια

Κατανάλωση, τζόγος και δάνεια

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτές τις ημέρες η Ελλάδα στα μαγαζιά και τα τυχερά παιχνίδια αναστενάζει. Ουρές στα πρακτορεία για την κατάθεση του τυχερού Τζόκερ, που μετά τα αλλεπάλληλα τζακ ποτ μοιράζει 14 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, που ο εύκολος και γρήγορος πλουτισμός έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχη αξία και από παντού διαχέεται η αντίληψη ότι υπάρχει τρόπος να κερδίσουμε εύκολα χρήματα, όπως κι ότι ευτυχής είναι αυτός που είναι πλούσιος, ο νόμιμος και παράνομος τζόγος γνωρίζει πρωτοφανή άνθηση. Σε σχεδόν 9 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ο ετήσιος τζίρος του.

Αλλα 4 δισεκατομμύρια ευρώ απορροφά, μόνο στη διάρκεια των γιορτών, η κατανάλωση. Τεράστια ποσά αφήνουν σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα οι Ελληνες -μια αληθινή πρόκληση για εκείνη την κατηγορία των συνανθρώπων μας (το 20% του ελληνικού πληθυσμού)- που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Γι’ αυτούς, είναι ιδιαίτερα βασανιστικές τούτες οι μέρες. Πληθωρικές αγορές, συχνά με δανεικά (τα εορτοδάνεια ξεπέρασαν τα 310 εκατομμύρια ευρώ), επιδεικτικές έξοδοι, σπατάλη, ακριβές διακοπές, δίπλα στην πιο μαύρη φτώχεια. Οι κοινωνικές αντιθέσεις στο έπακρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή