Εκλογές 2007: πέντε κόμματα, πέντε τακτικές

Εκλογές 2007: πέντε κόμματα, πέντε τακτικές

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Μεγάρου Μαξίμου περί εξάντλησης της τετραετίας, όλα δείχνουν ότι η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική τροχιά και τα κομματικά επιτελεία προσαρμόζουν αναλόγως την τακτική τους. Υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι οι όροι της προσεχούς πολιτικής αναμέτρησης είναι άκρως ευνοϊκοί για τη Ν.Δ., που θα προβάλει τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε και αυτές που πρέπει να γίνουν την επόμενη τετραετία. Τοποθετούν δε τον χρόνο των εκλογών είτε την άνοιξη είτε το φθινόπωρο.

Εντονο προβληματισμό, όμως, προκαλεί η προοπτική μιας πεντακομματικής Βουλής, η οποία θα σημαίνει και ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για το κυβερνών κόμμα, λόγω του ισχύοντος εκλογικού συστήματος. Για τον λόγο αυτό η Ν.Δ. επιχειρεί να αποτρέψει τη διαρροή ψηφοφόρων προς το κόμμα του ΛΑΟΣ και σε αυτήν τη στρατηγική εντάσσεται η ρητορική του υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα.

Στο ΠΑΣΟΚ εκφράζεται βεβαιότητα ότι θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και η ηγεσία του θα επιχειρήσει να ακυρώσει τη στρατηγική του «μεσαίου χώρου», που ακολουθεί ο κ. Κ. Καραμανλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή