Ελλειμμα ασφάλειας πληρώνουν οι πολίτες

Ελλειμμα ασφάλειας πληρώνουν οι πολίτες

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποθράσυνση των κακοποιών, που δεν διστάζουν να εισβάλλουν σε σπίτια, να κρατούν ομήρους ενοίκους, να ληστεύουν, να πυροβολούν ανενόχλητοι στη μέση του δρόμου, μοιάζει σαν προαναγγελθέν χρονικό. Είναι συνέπεια της αποδιοργάνωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, της ανυπαρξίας εμφανούς αστυνόμευσης, η οποία δίνει στους εγκληματίες αίσθηση παντοδυναμίας και, ταυτόχρονα, εξανεμίζει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Το έλλειμμα ουσιαστικής αστυνόμευσης το έχει πολλές φορές επισημάνει η «Κ». Οι δράσεις εμφανούς αστυνόμευσης, ουσιαστικό μέτρο αποτροπής της εγκληματικότητας, σταδιακά εγκαταλείφθηκαν, για να επιστρατευθούν εκ νέου τώρα, που η κατάσταση δείχνει να έχει φθάσει στο μη παρέκει. Οι μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν υποστελεχωμένες, τη στιγμή που πλεονάζει το προσωπικό στις υπηρεσίες «πολυτελείας».

Η εγκληματικότητα και η κατάσταση που επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. έγιναν χθες αντικείμενο οξείας αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αφορμή άτυπη επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στο Α.Τ. Καλλιθέας και της καταγγελίας του για κομματικοποίηση και διάλυση της αστυνομίας, που προκάλεσε άμεση αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή