ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ H ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Συνάντηση πρωθυπουργού με τον Πρ. Παυλόπουλο

Για την προετοιμασία εφαρμογής του Ειδικού Επιχειρησιακού Προγράμματος που αφορά τη Δημόσια Διοίκηση, στο πλαίσιο της τέταρτης προγραμματικής περιόδου, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Προκ. Παυλόπουλος. Μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος επιχειρείται για πρώτη φορά η απλοποίηση των διαδικασιών και η πάταξη της γραφειοκρατίας. Ο υπουργός αναφέρθηκε στον «σημαντικό ρόλο που παίζει η αξιοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, στην οποία», όπως είπε χαρακτηριστικά, «είχαμε μείνει τόσο πολύ πίσω τα προηγούμενα χρόνια». Κατόπιν τούτου, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, «στόχος μας είναι η ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, διότι μέσω αυτής μπορούμε να πατάξουμε ευχερέστερα και τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία και να επιτύχουμε καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη». Ερωτηθείς αν προγραμματίζονται συγχωνεύσεις υπηρεσιών του Δημοσίου, ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε «σενάρια» όσα κατά καιρούς γράφονται, διευκρινίζοντας «ότι υπάρχει η Διυπουργική Επιτροπή, η οποία εργάζεται και κάθε φορά ανακοινώνει τα πορίσματα των εργασιών της. Αλλά, άλλο οι ανακοινώσεις των πορισμάτων της Επιτροπής και άλλο τα σενάρια, τα οποία βλέπουμε κάθε φορά», συμπλήρωσε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΛΙΑΝΗ

Στο ΠΑΣΟΚ το αρχείο A. Παπανδρέου

Απάντηση στην κ. Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου, που ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει το τμήμα του αρχείου του Ανδρέα Παπανδρέου που αφορά τις πρωθυπουργικές του θητείες, έδωσε χθες εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο υπεύθυνος Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Αλ. Παπαδόπουλος. «Η άποψή μου είναι απόλυτη: Το αρχείο του Ανδρέα Παπανδρέου δεν μπορεί να κατακερματιστεί σε τιμάρια. Πρέπει να είναι ενιαίο, ένας φορέας πρέπει να έχει την ευθύνη φύλαξης και αξιοποίησής του και αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος. Σημειώνεται ότι η κ. Λιάνη σε τηλεοπτικές της δηλώσεις την ημέρα των Χριστουγέννων υπέβαλε επίσης το αίτημα να είναι υποψήφια βουλευτής με το κόμμα. «Είμαι από μικρή ηλικία ΠΑΣΟΚ, υπήρξα σύζυγος του ιδρυτή του και δικαιούμαι να είμαι βουλευτής», υποστήριξε.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ OI ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Κενά στα ολοήμερα σχολεία

Μειωμένη χρηματοδότηση, καθυστερήσεις στην πρόσληψη προσωπικού και κενές διδακτικές ώρες στα ολοήμερα σχολεία καταγγέλλει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάββας Εμινίδης, με ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας. Ο βουλευτής Καβάλας επισημαίνει ότι μέχρι τη διακοπή για τις εορτές, περισσότερα από 90 ολοήμερα σχολεία είχαν ήδη αναστείλει την απογευματινή τους λειτουργία εξαιτίας των κενών στις εκπαιδευτικές ειδικότητες και τη μη καταβολή των απαιτούμενων λειτουργικών κονδυλίων. Ο ίδιος υπενθυμίζει την πρωθυπουργική ρήση, προεκλογικά, περί «πάρκινγκ παιδιών», εκτιμώντας ότι πρόκειται για τη «χειρότερη χρονιά του θεσμού».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Ασάφειες σε βιβλίο Ιστορίας

Σοβαρούς προβληματισμούς για το βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού, «Στα Νεότερα και Σύγχρονα Χρόνια», διατυπώνει -με ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου- ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κων. Γκιουλέκας. Ο ίδιος επισημαίνει ότι τα ιστορικά γεγονότα παρουσιάζονται μερικώς, με σοβαρές ασάφειες και ελλείψεις «με κίνδυνο να δημιουργούνται παρανοήσεις σχετικά με το ιστορικό παρελθόν». Ενδεικτικά, ο κ. Γκιουλέκας αναφέρει ότι στο βιβλίο δεν γίνεται καμία ουσιαστική αναφορά στην ηρωική έξοδο των πολιορκημένων του Μεσολογγίου, αν και το γεγονός αναφέρεται ιστορικά, ενώ στο κεφάλαιο για τη Μικρασιατική καταστροφή γράφεται απλώς ότι «χιλιάδες Ελληνες συνωστίζονται στο λιμάνι, προσπαθώντας να μπουν στα πλοία», χωρίς καμία αναφορά στην πυρπόληση της πόλης και τις σφαγές των αμάχων. Ο κ. Γκιουλέκας καταλήγει επισημαίνοντας ότι «το βιβλίο δεν δίνει τη δυνατότητα στον μαθητή να αποκτήσει σφαιρική εικόνα για την ελληνική ιστορική πραγματικότητα και ελλοχεύει ο κίνδυνος να διαμορφώσει στρεβλή άποψη για τα ιστορικά γεγονότα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή