Κόντρα Παπανδρέου – Πολύδωρα

Κόντρα Παπανδρέου – Πολύδωρα

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε οξεία αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εξελίχθηκε η άτυπη επίσκεψη του κ. Γ. Παπανδρέου σε αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας. Οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που κατ’ ουσίαν κατήγγειλε το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για κομματικοποίηση και διάλυση της Αστυνομίας, προκάλεσαν την άμεση απάντηση του καθ’ ύλην αρμοδίου υπουργού, ο οποίος υπεραμύνθηκε των επιλογών του, «θυμίζοντας» στον κ. Παπανδρέου τις «λίστες Σουλτάτου», οι οποίες είχαν βγει στη δημοσιότητα επί των ημερών του Ανδ. Παπανδρέου, αποδεικνύοντας ότι η τότε κυβέρνηση προήγαγε μόνον τους «πράσινους» αστυνομικούς.

Πόλωση

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του κ. Παπανδρέου να μεταβεί εν μέσω των εορτών σε αστυνομικό τμήμα και να συνομιλήσει με απλούς αστυνομικούς για τα προβλήματά τους, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει στο εξής να πολώσει το πολιτικό κλίμα, αναδεικνύοντας τις -κατά την άποψή του- καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης στους τομείς που σχετίζονται με την καθημερινότητα του πολίτη. Τον στόχο αυτό άλλωστε εξυπηρετούσαν και οι δηλώσεις που έκανε χθες: «Εμείς», είπε, «θέλουμε με την παρουσία μας εδώ να τιμήσουμε τον Ελληνα αστυνομικό, ο οποίος έχει ένα δύσκολο έργο, να τονίσουμε την προσήλωσή μας στο αίσθημα ασφάλειας του Ελληνα πολίτη, αλλά και να στηλιτεύσουμε τον έντονο κομματισμό, την αναξιοκρατία που η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει επιβάλει στον χώρο της Αστυνομίας. Δεν είναι δυνατόν» πρόσθεσε «να είναι μόνο το 40% των προβλεπομένων αστυνομικών σε μάχιμες μονάδες και σε περιπολίες, διότι μ’ αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πραγματικά περιστατικά τα οποία υπάρχουν στη γειτονιά, στην ελληνική κοινωνία». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να καταδείξει τις διαφορές της πολιτικής που εκείνος επαγγέλλεται στον συγκεκριμένο χώρο κατέληξε: «Εμείς δεσμευόμαστε να επανασχεδιάσουμε ριζικά τη λειτουργία της Αστυνομίας, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη μάχιμη δύναμη δίπλα στον πολίτη και με κριτήρια αξιοκρατικά, αντικειμενικά, χωρίς κομματισμό, διότι για μας ο αστυνομικός υπηρετεί την πολιτεία και τον πολίτη, κανένα κόμμα».

Η αντίδραση του κ. Βύρωνα Πολύδωρα ήταν άμεση. «Ελπίζω όταν ο κ. Γ. Παπανδρέου ομιλεί περί «κομματισμού στην Αστυνομία» να μην νοσταλγεί τις «λίστες Σουλτάτου», διότι αυτά τα «πρότυπα» προαγωγών, μεταθέσεων, αποσπάσεων και επαναφοράς αποστράτων στην ενέργεια έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί» τόνισε ο υπουργός, δίδοντας στη δημοσιότητα και στοιχεία βάσει των οποίων η αποτελεσματικότητα της αστυνομίας έχει βελτιωθεί επί των ημερών του. «Η εγκληματικότητα μειούται. Οχι σημαντικά, αλλά μειούται.

Οι Ιερεμιάδες καλές είναι για εντυπώσεις, όχι όμως για περιγραφή της αλήθειας, και, πάντως, δεν ταιριάζουν για δραστηριότητα αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης» επεσήμανε ο κ. Πολύδωρας, επιτιθέμενος στον κ. Παπανδρέου και για τις ελλείψεις προσωπικού, που ο τελευταίος επεσήμανε. «Τον ευχαριστούμε για τη διαπίστωση» σχολίασε ο υπουργός με ειρωνικό τόνο, υπογραμμίζοντας ότι «το 2005 απασχολήθηκαν 96.000 αστυνομικοί στις 711 μικρές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, στην αντιμετώπιση των οποίων (δηλαδή, στην πραγματοποίηση των πορειών σε μια λωρίδα) αρνείται να συνδράμει το ΠΑΣΟΚ, παρά τις σχετικά πρόσφατες δηλώσεις-δεσμεύσεις του περί του αντιθέτου».

Η συνέχεια της αντιπαράθεσης κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ θα δοθεί μάλλον με τον κ. Δημ. Αβραμόπουλο, καθώς σήμερα ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Παίδων…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή