ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ το διάταγμα για την ΚΕΔΚΕ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε χθες για επεξεργασία, από τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Προκ. Παυλόπουλο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο αλλάζει ο τρόπος ανάδειξης των μελών των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις νέες ρυθμίσεις θα κρίνει, πάντως, η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου, και όχι το Ε΄ Τμήμα, κατόπιν σχετικού αιτήματος του υπουργού. Η μόνη τροποποίηση που έχει επέλθει στο Π.Δ. είναι αυτή που αφορά τη θητεία των αιρετών στις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων, η οποία δεν θα λήγει από 1ης Ιανουαρίου, αλλά θα λήγει αμέσως μετά τις εκλογές στο συγκεκριμένο συλλογικό όργανο. Κατά τ’ άλλα, με το νέο Π. Δ. διευρύνεται η βάση των αιρετών που συμμετέχουν στις εκλογές των συλλογικών οργάνων και συσχετίζεται με τον πληθυσμό των δήμων.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΠΕΝΑΚΗ – ΦΛΩΡΙΔΗ

Η αστυνομική δύναμη της Βουλής

Και στη Βουλή, έστω και σε περίοδο διακοπών, μεταφέρθηκε η σύγκρουση κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για την αστυνομία, μετά τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Φλωρίδη για σωρεία τοποθετήσεων αστυνομικών στη Βουλή. Μάλιστα επισήμανε ότι ο αριθμός των υπηρετούντων είναι τέτοιος, «που θα μπορούσε να στελεχώσει πέντε αστυνομικά τμήματα». Αμεση ήταν η αντίδραση του Γραφείου της Προέδρου του Σώματος. Συνεργάτες της διευκρίνιζαν ότι ο αριθμός των ενστόλων αυξήθηκε από 305 τον Μάρτιο του 2004 σε 330 σήμερα. Εξηγούσαν δε ότι η ενίσχυση ήταν αναγκαία, καθώς δημιουργήθηκαν τέσσερις νέες σκοπιές στην περίμετρο του Κοινοβουλίου, ενεργοποιήθηκε μία περιπολία του χώρου ενώ αυξημένες ανάγκες φύλαξης υπάρχουν και για άλλα κτίρια, όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Κοινοβουλίου στις οδούς Βασ. Σοφίας, Σέκερη, Μητροπόλεως και Λένορμαν.

ΟΙ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Απειλούν με κινητοποιήσεις

Την απειλή «δυναμικών αντιδράσεων» του αγροτικού κόσμου επισείει ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας Θ. Κοκκινούλης σε επιστολή που απέστειλε προς τον γραμματέα της Κ. Ε. της Ν. Δ. κ. Λ. Ζαγορίτη. Ο κ. Κοκκινούλης αναφέρει συγκεκριμένα ότι αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα των αγροτών για αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ, θα αντιδράσουν δυναμικά.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Συνάντηση Χριστόφια με Ταλάτ

Η γερμανική προεδρία της E. E. (το πρώτο εξάμηνο του 2007) θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διευκολύνει τα εμπλεκόμενα μέρη με στόχο να εργαστούν για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό που να είναι σύμφωνη με τα σχετικά ψηφίσματα του Σ. A. του OHE, και στη βάση των αρχών επί των οποίων εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επιτετραμμένος της γερμανικής πρεσβείας στη Λευκωσία κ. Γ. Χάιντορν. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και γεν. γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Δημ. Χριστόφιας, ο οποίος συναντήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης στα κατεχόμενα με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το 2007 πρέπει να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία προϋποθέσεων ώστε να γίνει η τελική έφοδος επί της ουσίας του Κυπριακού και σοβαρές συνομιλίες το 2008.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ

Απόπειρα απαγωγής

Για απόπειρα απαγωγής κατήγγειλε Πακιστανός μετανάστης έναν ομοεθνή του, καταθέτοντας ταυτόχρονα αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ο καταγγέλλων ανέφερε ότι ομάδα κρούσης επιχείρησε να τον απαγάγει την ημέρα των Χριστουγέννων, επειδή ο ίδιος αποκάλυψε ότι ασκήθηκαν πιέσεις σε βάρος του προκειμένου να καταθέσει εναντίον του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ. Στην αναφορά του προς τον εισαγγελέα ο Πακιστανός δηλώνει ότι ο πρέσβης του Πακιστάν και άλλοι παράγοντες της Πρεσβείας τον ανάγκασαν να υπογράψει μαρτυρική κατάθεση, η οποία ενοχοποιεί τον Ασλάμ, εμπλέκοντάς τον με υποθέσεις δουλεμπορίου και διευκόλυνσης λαθρομεταναστών. Επίσης, αναφέρει ότι λόγω των διαρκών απειλών αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την οικία του στον Ταύρο και να μετοικήσει στο Κορωπί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή