Διαφοροποιήσεις τέλος στο ΠΑΣΟΚ

Διαφοροποιήσεις τέλος στο ΠΑΣΟΚ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμμεσο πλην σαφές μήνυμα προς τα κορυφαία στελέχη πως δεν πρόκειται να ανεχθεί διαφοροποιήσεις που θα οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας προτίθεται να αποστείλει το αμέσως επόμενο διάστημα ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά πως με την πρόταση μομφής και τη διατύπωση του αιτήματος για πρόωρες εκλογές έχει επιτύχει τη συσπείρωση της εκλογικής του βάσης και ότι καθώς η αντίστροφη μέτρηση προς τις προσεχείς εκλογές έχει αρχίσει, είναι υποχρέωση όλων των πρωτοκλασάτων στελεχών, να συμβάλουν στη συντεταγμένη πορεία του κόμματος. Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρουν πληροφορίες, σε σχετικές παραινέσεις θα προβεί και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Δ. Ρέππας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου, το οποίο θα συνέλθει παρόντος του κ. Γ. Παπανδρέου.

Η σχεδιαζόμενη παρέμβαση του κ. Παπανδρέου κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς τις προσεχείς εβδομάδες το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιθανό να «δοκιμαστεί» σε δύο μέτωπα, που είναι δυνητικά πηγές εσωκομματικών τριβών. Πρώτον, στο πεδίο των δημοσκοπήσεων, εάν αυτές καταγράψουν σταθερή την υπέρ της Ν. Δ. διαφορά, παρά τον πρόσφατο τακτικό ελιγμό του κ. Γ. Παπανδρέου. Δεύτερον, κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, που θα δημοσιοποιηθεί πιθανότατα την προσεχή εβδομάδα.

Μάλιστα, συνεργάτες του κ. Παπανδρέου δεν αποκλείουν, στην περίπτωση κατά την οποία υπάρξουν κινήσεις που θα υπονομεύουν τη συνοχή και τη συντεταγμένη πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τις εκλογές, ο πρόεδρος του κόμματος να χρησιμοποιήσει ακόμη και το έσχατο όπλο της διαγραφής, παρότι ως γνωστόν προτιμά να το αποφεύγει. Πάντως, στην παρούσα φάση, προτεραιότητα του κ. Γ. Παπανδρέου είναι το ΠΑΣΟΚ να διατηρήσει τη δυναμική, που του προσέδωσε η τριήμερη αναμέτρηση με την κυβέρνηση στη Βουλή, καθώς εκτιμάται πως εάν τούτο επιτευχθεί θα είναι δύσκολο για τα κορυφαία στελέχη, ακόμη και εάν το επιθυμούν, να προκαλέσουν μια νέα εσωκομματική κρίση, όπως συνέβη σε μεγάλο βαθμό με το άρθρο 16 περί μη κρατικών πανεπιστημίων. Στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, ο κ. Παπανδρέου και τα κορυφαία στελέχη το Σαββατοκύριακο προγραμματίζεται να πραγματοποιήσουν εξορμήσεις στην επαρχία.

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για οικονομικές συμφωνίες που έχει χαρακτηρίσει ως «ύποπτες», με την κ. Βάσω Παπανδρέου να παρουσιάζει σχετική εισήγηση στο σημερινό Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο. Τέλος, ο ΠΑΣΟΚ θα οξύνει την αντιπολίτευσή του σε όλο το φάσμα της κυβερνητικής δραστηριότητας. Είναι ενδεικτικό ότι χθες αντέδρασαν σε μια σειρά από κυβερνητικές πρωτοβουλίες στους τομείς ευθύνης τους οι κ. κ. Χρ. Πρωτόπαπας, Μαρία Δαμανάκη, Χρ. Παπουτσής, Μ. Χρυσοχοΐδης και Ντ. Ρόβλιας. Σημειώνεται, τέλος, ότι βασικό θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου θα είναι η ενέργεια -βασική πτυχή του οποίου είναι η πορεία της ΔΕΗ- με εισηγητή τον κ. Χρ. Παπουτσή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή