Ιδρύεται νέο κόμμα με την ονομασία «Φιλελεύθερη Συμμαχία»

Ιδρύεται νέο κόμμα με την ονομασία «Φιλελεύθερη Συμμαχία»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ίδρυση νέου κόμματος, που φιλοδοξεί να εκφάσει «τις ιδέες του πολιτικού και οικονομικού φιλελευθερισμού», εξήγγειλε η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της κίνησης πολιτών «Φιλελεύθερη Συμμαχία». Το όνομα του νέου κόμματος θα είναι «Φιλελεύθερη Συμμαχία» και η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσής του θα γίνει την Πέμπτη 22 Φερβουαρίου στο ξενοδοχείο «Ζαφόλια» (12.00).

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η Φιλελεύθερη Συμμαχία φιλοδοξεί να εκφράσει τις ιδέες του πολιτικού και οικονομικού φιλελευθερισμού, που υπο-αντιπροσωπεύονται στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό και να συνενώσει τις διάσπαρτες φιλελύθερες φωνές, που σήμερα ασφυκτιούν υπό το βάρος της κυριαρχίας του κρατισμού και της ιδεολογικής ηγεμονίας του φαιοκόκκινου μετώπου». Στοχεύει επίσης «να προτείνει σύγχρονες, ριζοσπαστικές και ρεαλιστικές λύσεις, απαντώντας στο ηχηρό αίτημα των μεταρρυθμίσεων στους τομείς της οικονομίας, της παιδείας, της υγείας, της δημόσιας διοίκησης, των σχέσεων του πολίτη με το κράτος» και «σκοπεύει να αντιπαρατάξει το πρωτείο του ατόμου και τους θεσμούς της ανοικτής οικονομίας και κοινωνίας απέναντι στο αδιέξοδο οικονομικό και πολιτικό σύστημα της αδράνειας και των κατεστημένων και οργανωμένων συντεχνιακών συμφερόντων».

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα μέλη της διοικούσας επιτροπής της κίνησης Τάσος Αβραντίνης, Αντώνης Βλυσίδης, Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, Διονύσης Κατρανίτσας, Μανώλης Μανωλεδάκης, Παύλος Μσάουελ, Ελπίδα Μωραΐτου, Θανάσης Παπανδρόπουλος, Φώτης Περλικός, Δημήτρης Σκάλκος και Ντίνος Στεργίδης. Οπως τονίζεται από την πλευρά τους, το νέο κόμμα θέλει να εκφράσει τη γενιά των 35άρηδων φιλελεύθερων και σε αυτό δεν θα συμμετέχουν ενεργοί πολιτικοί.

Την εκδήλωση για την επίσημη αναγγελία του κόμματος θα χαιρετίσει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού και Μεταρρυθμιστικού Κόμματος (ELDR) κ. Εενχούμ. Η «Φιλελεύθερη Συμμαχία» θα υποβάλει στον κ. Εενχούμ αίτημα να αποτελέσει το ελληνικό μέλος του ELDR, που εκπροσωπείται σε περισσότερες από τριάντα ευρωπαϊκές χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή